Simona Halep a parasit Australian Open in faza sferturilor de finala, la fel ca in 2014, dupa ce a fost invinsa de Ekaterina Marakova, locul 11 WTA. Cap de serie numarul trei, Halep a fost agitata, a gresit mult si nu a fost capabila sa schimbe din mers planul tactic. Rusoaica s-a impus in doua seturi, scor 6-4, 6-0, dupa doar o ora si noua minute de joc.

Simona HalepFoto: ausopen.com

Motivele infrangerii:

  • Ekaterina Makarova nu a lasat-o pe Simona sa isi faca jocul de regularitate, rusoaica adoptand o strategie ofensiva. Halep a gresit foarte mult (si cu forehandul si cu backhandul), a facut multe duble greseli si a fost neinspirata atunci cand avea mai multa nevoie.
  • Simona nu a fost capabila sa schimbe din mers tactica, desi vedea ca nu are nicio sansa in fata Makarovei. Nu a insistat pe backhandul adversarei (lovitura cu care a gresit mai mult) si nu a incercat sa prelungeasca schimburile (desi a castigat multe puncte cand schimburile se prelungeau).
  • Halep nu s-a putut relaxa in niciun moment, a avut mana incordata, in timp ce Marakova a fost calma si a asteptat fiecare moment favorabil pentru a lovi decisiv. Ekaterina a pregatit perfect din punct de vedere tactic meciul cu Simona, spre deosebire de Halep care a parut mereu surprinsa de adversara.

Pentru parcursul de la Australlian Open, Simona Halep si-a asigurat un cec in valoare de 241.000 de euro si 430 de puncte in clasamentul WTA.

Desfasurarea LiveText a partidei Simona Halep vs Ekaterina Marakova:

Marakova si-a vazut de plan, a fortat cand a trebuit si a profitat din plin de incapatanarea Simonei Halep. Rusoaica a castigat gameul si setul (6-0).

Halep continua sa faca greseli nefortate multe, iar asta se vede din plin pe tabela. Rusoaica isi vede de planul ei, alege sa trimita tot in terenul advers, in timp ce Simona continua sa caute doar liniile. Se face 5-0 dupa ce favorita numarul trei a aratat ca nu este in stare sa schimbe planul tactic din mers...

Simona face in continuare cadouri de la 30-0 in favorarea ei. Serviciul o ajuta pe Makarova sa salveze o minge de break si sa castige gameul. Se face 4-0 pentru Ekaterina, pare din ce in ce mai greu pentru Halep sa revina...

De la 30-0, Simona face cadou patru puncte la rand si isi pierde inca o data serviciul. Se face 3-0 pentru favorita numarul 11. Din pacate, Halep nu este deloc intr-o zi buna. In loc sa prelungeasca schimburile, forteaza chiar si atunci cand nu este cazul...

Simona a condus cu 40-0 contra serviciului, dar a pierdut inexplicabil trei mingi la rand. Simona este neinspirata, desi a avut o minge simpla pe care putea sa o castige. Se vede clar ca nu poate fi relaxata si ca mana ii este prea incordata (0-2)

Halep ramane incordata, face doua duble greseli, iar Makarova reuseste inca un break. Simona nu poate sa ramana calma, iar rusoaica isi face jocul de regularitate. Din pacate, meciul de azi al Simonei seamana cu cel de anul trecut cu Cibulkova (a fost eliminata in sferturi)

Simona a luat o pauza de vestiar, imediat dupa incheierea primului set (a durat 39 de minute)

Makarova serveste bine, Simona este intr-o permanenta defensiva (lucru care se vede clar ca nu ii convine), iar rusoaica isi procura alte doua mingi de set. Halep o salveaza pe prima cu o lovitura gen Radwanska, insa nu mai poate sa o salveze si pe a doua. 6-4 pentru Ekaterina, jucatoarea aflata pe locul 11 WTA s-a impus meritat. Este primul set pierdut de Simona la Australian Open, editia din 2015

Simona da senzatia ca se grabeste la fiecare punct, iar Makarovei ii convine acest lucru. Rusoaica gaseste niste unghiuri incredibile si ajunge sa aiba prima minge de set. Forehandul da semne de revenire, iar Halep castiga gameul incredibil (4-5)

Makarova trimite afara doua forehanduri, insa revine dupa un retur scurt al Simonei (30-30). Ekaterina salveaza o minge de break si castiga gameul dupa ce Halep a trimis mult afara un forehand (5-3)

Simona trimite mult afara un backhand aparent usor, se vede clar ca nu este linistita (30-30). Halep prelungeste schimburile, iar Ekaterina este cea care greseste. Un al doilea serviciu la teu inchide gameul, Halep se impune (3-4)

Contre-pied de toata frumusetea reusit de Makarova, urmat de un serviciu perfect (30-0). Simona isi revine si duce gameul in "prelungiri", dar rateaza cu forehandul, iar rusoaica se distanteaza din nou (2-4)

Halep reuseste sa fie mai precisa cu primul serviciu, iar acest lucru conteaza enorm. Rusoaica nu poate sa isi faca jocul de regularitate, iar Simona se impune pentru prima data pe serviciul sau (2-3)

Simona nu pare sa se simta tocmai confortabil cu stilul acestei rusoaice, nu isi gaseste inca ritmul. Ajunge totusi sa aiba doua mingi de break, dupa ce a lovit perfect cu forehandul. Rusoaica le anuleaza, din pacate, dupa ce a fost agresiva. Halep revine si face rebreakul (1-3), dupa ce a reusit sa tina mai mult mingea in joc

Rusoaica este pe tot terenul, Simonei ii este greu sa gaseasca loviturile castigatoare. Simona face si o dubla greseala, dupa ce a fortat serviciul al doilea. Mai comite o dubla greseala, iar din tribune se aude: "Hai, Simona!" Din pacate, Makarova este ca un perete, iar Simona greseste si isi pierde inca o data serviciul (0-3)

Makarova are si noroc - castiga o minge cu ajutorul benzii fileului. Ekaterina acopera foarte bine terenul, iar Simona pare surprinsa de acest lucru. Makarova conduce inceputul de meci, loveste violent, iar Halep nu are raspuns, cel putin pana acum (2-0)

Meciul a inceput cu Simona la serviciu: lung de linie superb cu forehand-ul, in primul schimb. Makarova revine insa pe tabela si gratie returului conduce cu 40-15. Simona loveste "inghesuit" un forehand, iar rusoaica face break-ul

Simona Halep:

Data nasterii: 27 septembrie 1991

Resedinta: Constanta

Locul nasterii: Constanta

Inaltime: 1,68 metri

Greutate: 60 kg

Jucatoare de mana dreapta, loveste backhand-ul cu doua maini

Locul in clasamentul WTA: 3

Ekaterina Marakova:

Data nasterii: 7 iunie 1988

Resedinta: Moscova, Rusia

Locul nasterii: Moscova, Rusia

Inaltime: 1,80 metri

Greutate: 65 kg

Jucatoare de mana stanga, loveste backhand-ul cu doua maini

Locul in clasamentul WTA: 11