Simona Halep, locul 2 WTA, va incerca sa-si apere titlul cucerit anul trecut la turneul Premier de la New Haven, cu premii de 710.000 de dolari, din postura de principala favorita, in timp ce Sorana Carstea, 80 WTA, a primit din partea organizatorilor un wild card pentru calificarile competitiei, transmite Mediafax.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

La editia din 2013, Halep, locul 23 WTA atunci, s-a impus in ultimul act, cu scorul de 6-2, 6-2, in fata sportivei cehe Petra Kvitova, locul 9 WTA la ora meciului si a acumulat 470 de puncte în urma acelui succes. Connecticut Open a fost al patrulea turneu câstigat de jucatoarea din Constanta.

In acest an, 12 dintre primele 25 de jucatoare din ierarhia WTA vor lua startul la competitia americana. Petra Kvitova, locul 4 WTA, Eugenie Bouchard, locul 8 WTA, si Caroline Wozniacki, locul 12 WTA, se vor numara si ele printre capii de serie.

Dominika Cibulkova, locul 13 WTA, Andrea Petkovici, locul 19 WTA, si Svetlana Kuznetova, locul 24 WTA, au primit wild card-uri pentru a evolua pe tabloul principal.

Tot un wild card, dar pentru calificari, a primit si Sorana Cîrstea, care nu se mai numara printre jucatoarele direct acceptate pe tablourile principale la turneele importante, dupa ce a coborât peste 40 de locuri în clasamentul WTA.

Meciurile din calificari vor incepe vineri, iar cele de pe tabloul principal de simplu, care reuneste 32 de jucatoare, vor debuta duminica (17 august).