Andy Murray a castigat primul turneu de Grand Slam din palmares, scotianul impunandu-se la US Open dupa o finala maraton cu Novak Djokovic. "Aceasta victorie ii va ridica cu siguranta increderea in sine. A venit in cele din urma, iar el a scapat de o povara. Andy are 25 de ani, este un jucator puternic si eu cred ca poate domina tenisul masculin in urmatoarea perioada", a declarat Boris Becker.

Andy Murray si trofeul de la US OpenFoto: Reuters

"Aceasta victorie ii va ridica cu siguranta increderea in sine. A venit in cele din urma, iar el a scapat de o povara. Andy are 25 de ani, este un jucator puternic si eu cred ca poate domina tenisul masculin in urmatoarea perioada. Tine doar de el in acest moment. A crescut mult in joc, si-a aratat valoarea, iar sfaturile lui Ivan Lendl au dat roade.

Este greu de spus cate turnee de Grand Slam vor mai castiga Rafael Nadal si Roger Federer, dar un lucru este clar: va urma o perioada importanta de rivalitate intre Andy Murray si Novak Djokovic", a declarat Boris Becker pentru The Telegraph.

Vrea sa devina numarul unu mondial

"Ma bucur foarte mult de aceasta victorie de la US Open. Imi propun ca intr-o zi sa ajung numarul unu mondial. Problema este insa ca nu joc foarte bine pe zgura. Pentru a deveni lider este nevoie de constanta pe durata intregului an", a declarat Andy Murray dupa victoria de la US Open.

Murray a devenit primul britanic castigator al unui turneu de Grand Slam dupa o pauza de 76 de ani.

Clasamentul ATP, primele zece pozitii:

1. Roger Federer (Elvetia) 11.805 puncte

2. Novak Djokovic (Serbia) 10.470

3. Andy Murray (Marea Britanie) 8.570

4. Rafael Nadal (Spania) 7.515

5. David Ferrer (Spania) 5.915

6. Tomas Berdych (Cehia) 4.830

7. Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 4.520

8. Juan Martin Del Potro (Argentina) 3.890

9. Janko Tipsarevic (Serbia) 3.285

10. John Isner (SUA) 2.610.