Naționala de handbal feminin a României va susține primul test de la Campionatul Mondial, fetele pregătite de Adrian Vasile urmând să întâlnescă Norvegia. Meciul va fi LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:30.

Anca PolocoserFoto: ihf.info

România a reușit două victorii din tot atâtea partide până acum la turneul final din Spania, însă sunt rezultate scontate împotriva unor adversari modești precum Iran (39-11) și Kazahstan (38-17).

Tricolorele au obținut deja calificarea în Grupele Principale, dar duelul cu nordicele este cel care va stabili cine va câștiga Grupa C.

  • Duelul va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport, LookTV și Telekom Sport.

Ce spune selecționerul Adrian Vasile despre meciul cu Norvegia

Adrian Vasile a vorbit despre meciul cu puternica echipă a Norvegiei, selecționerul României așteptându-se la o evoluție ambițioasă din partea fetelor sale.

"Meciul cu Norvegia este un meci care trebuie să-ți creeze foarte multă bucurie, foarte multă ambiție. Este unul dintre meciurile alea foarte frumoase de jucat" - Adrian Vasile.

"Ar fi cel mai frumos cadou pentru noi o victorie. Nu cred că sunt de speriat, sunt jucătoare la fel ca și noi și o să ne jucăm șansa și sperăm să ieșim învingătoare" - Alexandra Subțirică despre duelul cu Norvegia.

Grupa C, clasament:

1 Norvegia 4 puncte (87-27)

2 România 4 (77-28)

3 Kazahstan 0 (35-84)

4 Iran 0 (20-80)

De știut:

  • În Grupele Principale, România și Norvegia vor întâlni echipele calificate din Grupa D. Olanda și Suedia au obținut deja biletele pentru runda următoare a competiției, în timp ce Uzbekistan şi Puerto Rico se vor duela pentru ultimul loc disponibil.
  • La ultima ediţie a CM (din 2019), tricolorele s-au clasat pe locul 12.
  • România are în palmaresul participărilor la CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).
  • România a bifat a 25-a prezență la turneul final mondial, fiind în continuare singura națională care a participat la toate edițiile.
  • Turneul final este găzduit în 4 orașe: Granollers (Palau d'Esports de Granollers - 5685 locuri), Lliria (Poliesportiu Pla de L'Arc - 4200 locuri), Castello (Pabellón Ciutat de Castelló - 5263 locuri) și Torrevieja (Palacio de los Deportes de Torrevieja - 4500 locuri).

Lotul României la CM 2021

Adrian Vasile nu se va putea baza pe serviciile Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă a României retrăgându-se temporar de la prima reprezentativă.

Portari: Iulia Dumanska, Diana Ciucă, Daciana Hosu

Extreme stânga: Ana Maria Tănasie, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan

Extreme dreapta: Laura Moisă

Interi stânga: Anca Polocoșer, Sorina Tîrcă, Bianca Bazaliu, Bianca Harabagiu

Interi dreapta: Alina Ilie, Ana Maria Savu

Centri: Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo, Andreea Rotaru, Andreea Popa

Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Alexandra Subțirică Iovănescu.

Antrenor: Adrian Vasile.