Echipa de handbal feminin Măgura Cisnădie s-a calificat cu emoţii în turul al treilea preliminar al competiţiei EHF European League, după ce a pierdut acasă cu 25-26 (16-14) meciul cu formaţia cehă DHK Banik Most, sâmbătă, în manşa secundă din al doilea tur preliminar, informează Agerpres.

HandbalFoto: EHF

Măgura a obţinut calificarea graţie victoriei din primul joc, cu 27-26 (a contat numărul mai mare de goluri marcat în deplasare).

După o primă repriză destul de echilibrată, dar pe care a terminat-o în avantaj, cu 16-14, echipa antrenată de Alexandru Mircea Weber a cedat controlul la 20-18, primind cinci goluri la rând (20-23). Măgura a reuşit egalarea în min. 58, 25-25, dar a mai primit un gol până la final.

Pentru echipa din Cisnădie au înscris Valentina Blazevic 4 goluri, Maria Valentina Bardac 4, Marilena Alexandrina Neagu 11, Timea Tătar 3, Maria Andreea Ianaşi 2, Iulia Gariaeva 1.

Golurile echipei cehe au fost reuşite de Iveta Koresova 8, Lucia Sukenikova-Mikulcik 6, Valerie Smetkova 5, Michaela Holanova 3, Tereza Eksteinova 3, Petra Manakova 1.

Meciul a fost arbitrat de ucrainencele Marina Duplii şi Olena Pobedrina, iar delegat EHF a fost sârboaica Svetlana Obucina.