​Naţionala feminină de baschet 3x3 a României a fost învinsă, sâmbătă, de reprezentativele Chinei și Japoniei în primele meciuri ale tricolorelor la JO Tokyo.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa României, formată din sportivele Claudia Cuic, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu şi Ancuţa Stoenescu a pierdut, sâmbătă, în fața reprezentativei Japoniei, scor 20-8, în al doilea meci din competiţie.

În prima partidă a tricolorelor, desfășurată tot sâmbătă, România a cedat, scor 10-21, cu China.

În meciul cu Japonia, punctele tricolorelor au fost marcate de Ursu 3, Mărginean 2, Stoenescu 2, Cuic 1.

Alte rezultate: Rusia - Japonia 21-18 şi Rusia - China 19-9.

Următoarele adversare pentru tricolore sunt Italia şi SUA (25 iulie), Mongolia şi Rusia (26 iulie). Sferturile de finală vor avea loc în 27 iulie, iar semifinalele şi finala competiţiei sunt programate în 28 iulie.

Baschetul românesc a mai avut o singură reprezentare olimpică, la ediţia din 1952, când naţionala masculină a evoluat în turneul preliminar al JO de la Helsinki, ratând calificarea pe tabloul principal.

Disciplina baschet 3x3 apare pentru prima dată în programul olimpic la ediţia din acest an, de la Tokyo, iar naţionala feminină a României se află printre cele opt participante.

România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis, potrivit News.ro.