Antrenorul campioanei Arcada Galaţi, Sergiu Stancu, a fost instalat, luni, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de volei masculin a României, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Volei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sergiu Stancu, antrenorul campioanei ultimilor trei ani, Arcada Galaţi, a fost numit în funcţia de selecţioner al naţionalei masculine de volei a României. El îl înlocuieşte pe banca tehnică a primei reprezentative pe Dănuţ Pascu, care şi-a încheiat în mod amiabil acordul contractul cu Federaţia Română de Volei. Debutul noului tehnician pe banca naţionalei este foarte aproape, deoarece România va juca în Golden League chiar la începutul luni viitoare. Echipa noastră este în grupă doar cu Slovacia şi Ucraina după ce Olanda, a patra componentă a seriei, a primit invitaţie şi va juca în Volleyball Nations League (VNL). Astfel, cele două turnee din faza grupelor care ar fi trebuit să se joace în ţări diferite se vor disputa, legat, în Ucraina, în perioada 1-6 iunie", se arată în comunicatul citat.

Stancu a declarat că îşi doreşte să urce cu echipa naţională cât mai sus în clasamentul mondial.

"Am acceptat propunerea Federaţiei Române de Volei cu inima deschisă şi cu încrederea că vom reuşi, alături de colegii mei din staff şi de jucători, să facem ca naţionala României să urce în clasamentul mondial şi să aibă o evoluţie bună indiferent de adversar. În Golden League ne propunem să avem o prestaţie bună şi să facem jucătorii să joace la potenţialul lor maxim. Vom lupta în fiecare meci, vom lucra pentru a avea o evoluţie bună, pentru a juca un volei de calitate, iar în urma acestor lucruri vor veni, cu siguranţă, şi rezultatele", a afirmat noul selecţioner al naţionalei masculine de volei.

Născut la 4 august 1982, Sergiu Stancu a fost unul dintre cei mai reprezentativi voleibalişti români ai primului deceniu al anilor 2000. Component al naţionalei României timp de 11 ani (2002 - 2013), el a evoluat pe postul de centru şi a disputat peste 100 de meciuri în echipamentul tricolor. Triplu campion al României cu Tomis Constanţa (2013 - 2015), dublu câştigător al campionatului Belgiei cu Knack Roeselare (2005 şi 2006), Sergiu Stancu a jucat şi într-o finală de Liga Campionilor în 2007, cu formaţia franceză Tours. De asemenea, mai are în palmares două Cupe şi o Supercupă cucerite în Belgia precum şi două Cupe ale României. Ca jucător, a mai evoluat în campionatele Italiei, Greciei şi Spaniei. Retras din activitate, Stancu a devenit antrenor, echipele conduse de el cucerind ultimele patru titluri naţionale. A reuşit acest lucru cu Tricolorul Ploieşti (2018) şi cu Arcada Galaţi (2019-2021).

Federaţia Română de Volei (FRV) a anunţat, luni, că a ajuns la un acord cu selecţionerul echipei naţionale de volei masculin, Dănuţ Pascu, încheierea raporturilor contractuale, după ratarea calificării la Campionatul European 2021, informează Agerpres.