​Baschetbalistul grec de origine nigeriană Giannis Antetokounmpo a semnat cel mai mare contract din istoria NBA, în valoare de 228 de milioane de dolari (187 de milioane de euro) pe cinci ani, cu echipa Milwaukee Bucks, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

De fapt, este o prelungire a înţelegerii pe care Antetokounmpo, 26 de ani, o avea cu formaţia din Wisconsin. Contractul său mai poate fi prelungit un an, până în 2026, caz în care grecul va primi în total 256 de milioane de dolari (210 milioane de euro).

"Aceasta este casa mea, acesta este oraşul meu... Sunt binecuvântat că pot face parte din echipa Milwaukee Bucks în următorii cinci ani. Să facem ca aceşti ani să conteze. Spectacolul continuă, hai să-l privim", a scris jucătorul, pe Twitter.

Format în Filathlitikos, în Grecia, Antetokounmpo a fost selectat pe locul 15 în draftul din 2013 de către Bucks. În 2019, şi-a condus echipa spre finala Conferinţei de Est, fază atinsă pentru prima dată din 2001, când Milwaukee a pierdut în faţa viitorarei campioane, Toronto. Sezonul trecut, Bucks au fost eliminaţi în semifinale de Miami.

Giannis Antetokounmpo a fost declarat în ultimele două sezoane cel mai bun jucător din campionat.

Precedentul contract record îi aparţinea lui Russell Westbrook, care a semnat pe cinci ani cu Oklahoma City Thunder, în 2018, pentru 206,8 milioane de dolari.