​Reprezentativele Rusiei, Suediei (grupa B), Germaniei și Norvegiei (grupa D) au obținut, joi, victorii în primele patru meciuri de la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezultatele înregistrate joi:

  • Grupa B

Rusia vs Spania 31-22

Suedia vs Cehia 27-23

*Meciul dintre Rusia și Spania a fost arbitrat de cuplul tricolor Cristina Năstase - Simona Stancu.

  • Grupa D

România vs Germania 19-22

Norvegia vs Polonia 35-22

De știut:

  • Căpitanul României, Cristina Neagu, a intrat în competiţia din Danemarca din postura de deţinătoare a titlului de cea mai bună marcatoare ”all-time” a Campionatului European, cu 237 de goluri, performanţă prin care a detronat-o la ediţia din 2018 pe unguroaica Agnes Farkas (205 goluri). Meciul cu Germania i-a îmbunătăţit zestrea de goluri la 241 reuşite în total şi a fost a 40-a partidă jucată de căpitanul naţionalei României la o întrecere continentală.
  • În pofida înfrângerii cu Germania, două jucătoare din România punctează în statisticile EHF: Cristina Neagu, cele mai multe pase în meci (190 pase) şi Cristina Laslo, la acelaşi capitol (179 pase, locul 2). Iulia Dumanska apare şi ea pe locul 3, la capitolul celor mai multe minute petrecute pe teren (55), informează News.ro.

Cum arată grupele:

A: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croația

D: România, Norvegia, Germania, Polonia.

Sistemul de joc

Primele trei clasate din cele 4 grupe se vor califica în Grupele Principale, fază a competiției unde se va ajunge cu punctele acumulate cu celelalte două naționale calificate din grupa preliminară.

Vor fi două Grupe Principale (de câte șase echipe), iar din acestea vor merge în semifinale primele două clasate.

Dacă va obține calificarea din Grupa D, România va face parte din Grupa Principală II, acolo unde vor veni și echipele din Grupa C (Olanda, Ungaria, Serbia, Croația - primele trei clasate).

Rezumatele celor patru partide: