Marele derby al oraşului Los Angeles, între Lakers şi Clippers, prevăzut marţi în cadrul campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), a fost amânat, după moartea fulgerătoare a starului mondial al baschetului, Kobe Bryant, într-un accident de elicopter, informează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Această partidă din sezonul regulat va fi reprogramată la o dată ulterioară, a anunţat conducerea NBA.

"Decizia a fost luat din respect faţă de cei de la Lakers, profund întristaţi de pierderea tragică a legendei clubului, Kobe Bryant, a fiicei acestuia Gianna şi a altor şapte persoane, în accidentul de elicopter produs duminică", a explicat NBA într-un scurt comunicat.

Pe de altă parte, Los Angeles Lakers a ţinut să le mulţumească tuturor ''pentru formidabilul val de susţinere şi de condoleanţe". "Este o perioadă foarte dificilă pentru noi toţi. Vom continua să susţinem familia Bryant şi vom împărtăşi mai multe informaţii, în momentul în care acestea vor fi disponibile", a precizat Lakers într-un comunicat distinct, confirmând decizia de amânare a meciului.

Kobe Bryant (41 ani) şi-a petrecut întreaga carieră la Los Angeles Lakers (1996-2016), câştigând cinci titluri de campion al NBA cu clubul californian. El este unul dintre cei şapte jucători care au marcat, în total, peste 30.000 de puncte în campionatul profesionist nord-american.