​Naţionala de polo a ratat, luni, calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de la Budapesta, după ce a fost învinsă de reprezentativa Greciei, cu scorul de 14-7, în baraj, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scorul pe reprize a fost 3-1, 2-3, 0-6, 2-4.

În urma rezultatului, tricolorii au ratat calificarea în sferturile de finală şi vor juca pentru clasarea pe locurile 9-12.

Luni s-au jucat şi celelalte meciuri din baraj, după cum urmează: Muntenegru – Turcia 17-6, Germania – Spania 6-12 şi Rusia – Georgia 14-13.

Astfel, în 22 ianuarie, în sferturile Campionatului European se vor duela echipele Italia – Muntenegru, Ungaria – Rusia, Serbia – Spania şi Croaţia – Grecia.

Pentru locurile 9-12 vor juca în prima fază, în 22 ianuarie, Turcia – Georgia şi Germania – România, iar în 24 ianuarie învingătoarele vor evolua pentru locurile 9-10, iar învinsele pentru 11-12. Tot atunci vor avea loc şi semifinalele, iar finalele pentru medalii sunt programate în 26 ianuarie.

În grupa B a competiţiei, România a obţinut rezultatele: 8-9 cu Olanda, 7-15 cu Serbia şi 11-10 cu Rusia.

Campioana europeană din 2020 se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar alte cinci echipe vor intra în cursa pentru turneul preolimpic de la Rotterdam (29 martie – 5 aprilie), unde vor mai participa alte şapte echipe din lume, pentru patru locuri garantate la JO.

Din Europa sunt deja calificate la Jocurile Olimpice Serbia (câştigătoarea Ligii Mondiale), respectiv Italia şi Spania (locurile 1-2 la Campionatul Mondial).

Serbia este şi campioana europenă şi olimpică en-titre.

România s-a clasat pe locul 11 la Campionatul European din 2018.