Golden State Warriors, dubla campioană en titre, s-a calificat pentru a cincea oară consecutiv în finala campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), după ce s-a impus luni la Portland, cu 119-117, după prelungiri, în faţa formaţiei locale Trail Blazers, informează Agerpres.

Golden State Warriors, in finala NBAFoto: nba.com

Golden State a câştigat finala Conferinţei de Vest cu scorul general de 4-0 şi este a doua franciză din istoria NBA care dispută cinci finale consecutive, o performanţă care nu a mai fost realizată de 53 de ani.

Franciza din Oakland a avut şi 17 puncte mai puţin, iar pentru al treilea meci la rând a reuşit să o învingă pe Portland în sfertul patru.

Coordonatorul lui Warriors, Stephen Curry, a fost şi de data aceasta determinant, cu 37 de puncte înscrise şi o "triplă dublă" (categorie statistică de peste 10 unităţi), cu 13 recuperări şi 11 pase decisive.

Golden State Warriors va întâlni în finală, începând cu 30 mai, învingătoarea finalei Estului, dintre Milwaukee Bucks şi Toronto Raptors (2-1 la general).