​Campioana la handbal feminin din 2019, SCM Râmnicu Vâlcea, a anunţat, luni, după încheierea sezonului, noile mutări din cadrul lotului. Astfel, şase jucătoare vor părăsi formaţia vâlceană şi tot atâtea au fost transferate pentru sezonul viitor, care va include şi meciuri în Liga Campionilor, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Din păcate, ne despărţim de şase jucătoare foarte importante, care au contribuit din plin la performanţele obţinute de echipa noastră sezonul acesta, câştigarea campionatului şi Supercupei României. Le mulţumim pe această cale handbalistelor Natallia Vasileuskaya, Petra Blazek, Ines Khouildi, Marija Petrovic, Maria Gavrilă şi Andreea Pricopi şi le dorim o carieră cât mai frumoasă la noile echipe! Veţi rămâne pentru totdeauna în galeria fostelor mari jucătoare care au evoluat pentru Râmnicu Vâlcea!”, a transmis clubul vâlcean.

Noile achiziţii ale campioanei pentru stagiunea 2019-2020 sunt: Marta Batinovici (29 ani, portar), de la Buducnost Podgorica, componentă a naţionalei Croaţiei; Mireya Gonzalez (27 ani, inter dreapta), de la Siofok, componentă a naţionalei Spaniei, câştigătoare a Cupei EHF în acest sezon; Kristina Liscevici, (29 ani, inter stânga), de la Team Esjberg, componentă a naţionalei Serbiei, finalistă a Cupei EHF în acest sezon; Asma Elghaoui (27 ani, pivot), de la Siofok, componentă a naţionalei Ungariei, câştigătoare a Cupei EHF în acest sezon, câştigătoare a Ligii Campionilor în 2018; Mădălina Zamfirescu (24 ani, centru), de la Debrecen, componentă a naţionalei României şi Ana Maria Draguţ (29 ani, inter dreapta), de la Kisvardai, componentă a naţionalei României.

SCM Râmnicu Vâlcea a cucerit titlul naţional în 2019, detronând CSM Bucureşti, chiar dacă au încheiat cu acelaşi număr de puncte, 66, dar cu avantajul rezultatelor directe. CSM este medaliată cu argint, iar Gloria Bistriţa cu bronz.