HC Dobrogea Sud Constanţa a fost repartizată în Grupa C a Cupei EHF la handbal masculin, alături de formaţia portugheză FC Porto Sofarma, de echipa daneză TTH Holstebro şi de gruparea spaniolă Liberbank Cuenca, joi, la tragerea la sorţi efectuată la Viena, informează Agerpres.

HC Dobrogea SudFoto: Facebook - HC Dobrogea Sud Constanța

Meciurile din prima etapă vor avea loc pe 9 sau 10 februarie, iar ultima etapă se va juca în 30-31 martie. Formaţia antrenată de macedoneanul Zvonko Sundovski va debuta în deplasare, cu Holstebro, şi va încheia tot afară, la Porto.

HC Dobrogea Sud a trecut în turul secund preliminar de formaţia cehă Talent Robstav MAT Plzen cu 28-21 şi 29-23 (ambele partide jucate la Constanţa), iar în turul al treilea a eliminat formaţia suedeză HK Malmo, cu 23-22 şi 34-28.

FC Porto a trecut în primul tur de AHC Potaissa Turda, după 41-21 şi 27-24, în turul secund a eliminat-o pe SKA Minsk, cu 34-29 şi 24-25, iar în turul al treilea a avut câştig de cauză în faţa germanilor de la SC Magdeburg, după 23-26 şi 34-27.

Liberbank Cuenca reuşit o dublă victorie în turul al treilea, în faţa belgienilor de la Achilles Bocholt, cu 34-29 şi 37-25.

TTH Holstebro a eliminat-o pe PAUC Aix-ern-Provence în turul al treilea, după 25-25 şi 28-25.

Componenţa celorlalte grupe:

Grupa A:

Fuchse Berlin (Germania) - deţinătoarea trofeului

BM Logrono La Rioja (Spania)

Saint-Raphael Var Handball (Franţa)

Balatonfuredi KSE (Ungaria)

Grupa B:

TSV Hannover-Burgdorf (Germania)

Grundfos Tatabanya KC (Ungaria)

Eurofarm Rabotnik Skopje (Macedonia)

RK Nexe (Croaţia)

Grupa D:

Fraikin BM. Granollers (Spania)

KS Azoty-Pulawy SA (Polonia)

THW Kiel (Germania)

GOG Gudme (Danemarca).