Naţionala de handbal feminin tineret a României s-a calificat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la turneul final al Campionatului Mondial din 2018, după ce a învins în cea de-a doua partidă a grupei a 2-a preliminare reprezentativa Georgiei, cu scorul de 32-13 (17-7), informează News.ro

HotNews.roFoto: Hotnews

România şi-a permis să ruleze lotul în partida cu Georgia, o adversară net inferioară, care a folosit chiar şi o jucătoare în vârstă de 14 ani, Ana Chkhaidze, pe extrema stângă.

În prima partidă a grupei, vineri, tricolorele antrenate de Gheorghe Tadici au trecut de Croaţia, scor 33-25 (17-14), astfel că are 4 puncte în clasament şi este lider, obţinând calificarea la turneul final al CM din Ungaria.

Tot sâmbătă, în prima dispută a zilei, Croaţia a învins Ucraina, cu scorul de 29-23 (13-14). Croaţia şi Ucraina au câte 2 puncte, iar Georgia 0.

Duminică, în ultima zi a grupei a 2-a de la Cluj-Napoca, vor avea loc partidele dintre România – Ucraina (ora 11.00) şi Georgia – Croaţia (14.00).

Primele două clasate din grupă se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial din acest an, găzduit de Ungaria, între 1-15 iulie.

Fanii handbalului vor avea ocazia să asiste şi la partida de senioare, dintre România şi Rusia, programată tot duminică, de la ora 18.30, în preliminariile CE 2018. Biletele cumpărate pentru acest meci permit accesul şi la partidele din grupa a 2-a a preliminariilor CM de tineret.