Handbalistele echipei CSM Ploiesti au intrat in greva, marti, refuzand primul antrenament al zilei, transmite News.ro. Jucatoarele reclama ca nu si-au primit salariile de peste doua luni, in conditiile in care urmeaza sa joace si in Cupa EHF.

Handbalistele de la CSM Ploiesti, in greva pentru neplata salariilorFoto: csmploiesti.ro

Jucatoarele echipei antrenate de Neven Hrupec s-au prezentat, marti dimineata, la antrenamentul de la ora 10.00, dar au refuzat sa se echipeze, anuntand ca sunt in greva.

Situatia se va repeta si la antrenamentul de la ora 18.00, potrivit unui anunt al clubului, care sustine ca situatia este cu atat mai delicata cu cat FR Handbal a solicitat echipei sa dispute, sambata si duminica, doua meciuri de verificare cu nationala ce se va afla la Ploiesti inaintea plecarii spre JO de la Rio.

"Este o situatie dificila, am ajuns intr-un punct in care pur si simplu nu se mai poate, pentru ca suntem neplatite de doua luni si jumătate. Am inceput, de doua saptamani, perioada de pregatire, o perioada foarte importanta pentru noi, si nu avem conditiile necesare, nu avem vitaminizare, nu avem recuperare si, probabil, la un moment dat vom fi trase la raspundere pentru ca nu vor fi rezultate. Probabil ca lumea se gandeste ca e foarte simplu sa faci sport, iei o minge si o bati. Dar nu e chiar asa. Pentru noi e foarte clar: daca situatia nu se rezolva in cateva zile, nu ne mai antrenam si vom depune memorii la federatie. Iar daca cineva isi imagineaza ca nu ne vom recupera banii, se inseala, pentru ca exista cel putin o cale sigura de atac si vom castiga. Am discutat cu conducerea, incearca sa rezolve situatia, dar eu nu inteleg de ce inainte de alegeri (alegerile locale – n.r.) era totul legal, iar acum nu mai e legal. Nu stiu… Sa stam sa asteptam ca poate, poate…", a declarat capitanul echipei, Mihaela Tivadar.

Ea a mai spus ca juctaoarele au avut alte oferte in aceasta vara, dar le-au declinat, sperand ca lucrurile vor merge bine la Ploiesti.

"Am refuzat niste echipe in aceasta vara, poate echipe mai bune, poate nu, ideea e ca am preferat sa ramanem aici cu gandul ca va fi ceva frumos. Paradoxal, a fost anul cel mai bun al Ploiestiului, jucam in cupele europene si ar trebui sa fie o mandrie pentru oraa ca am reusit aceasta performanta. Cred ca sunt echipe cu bugete mai mari decat noi care cred ca si-ar taia o mana sa fie in locul nostru… Nu inteleg de ce s-a ajuns aici, nu inteleg de ce nu ni se spune clar mai vrem sau nu mai vrem performanta! Promisiuni exista si sper sa existe o rezolvare. Mi-ar parea rau sa plec, pentru ca suntem un colectiv frumos, suntem unite si cred ca am putea face lucruri frumoase impreuna. Am mai avut probleme anul trecut si de pe locul trei am ajuns pe sase si o astfel de situatie te afecteaza, dar trebuie sa mergem mai departe", a mai adaugat Mihaela Tivadar.

La randul sau, o alta handbalista, Daciana Curtean, spune ca echipa a avut toata intelegerea fata de club, "fata de cei de la Primarie", dar ca s-a ajuns intr-un moment in care nu se mai pot concentra la pregatire.

"Pana acum am asteptat, nu am vrut sa ne pripim, am avut toata intelegerea fata de club, fata de cei de la Primarie, dar s-a ajuns intr-un moment in care efectiv nu ne mai putem concentra la pregatire. Ne lipsesc foarte multe, incluzand si medicamente si conditiile de pregatire – probabil un cantonament era foarte bun – iar atmosfera e din ce in ce mai proasta, oricat am incerca sa ne ajutam, sa ne incurajam. S-a ajuns prea departe si nu inteleg de ce tocmai acum, cand noi, ca echipa, am oferit tot ce a fost mai bun, avem performanta cea mai buna de cand exista clubul, se pare ca nimeni nu vrea sa mergem mai departe. Ne dorim sa ramanem aceeasi echipa frumoasa, acelasi colectiv, dar daca cei de la Primarie nu vor sa ne sustina, nu putem sa ramanem asa, pe nimic. Fiecare are familie acasa si trebuie sa ne continuam vietile. Noi am ales, deocamdata, sa continuam la CSM Ploiesti, asta si daca o vor dori cei care trebuie sa finanteze clubul. Noi vrem sa jucam in Europa pentru Ploieşti, dar ne dorim sa ni se achite si datoriile. Noi ne-am facut datoria, acum este randul lor", a spus Daciana Curtean.

O alta jucatoare, Iryna Burtea-Shutska, a declarat ca fetele nu mai au bani de antrenamente sau de motorina pentru a ajunge la antrenamente. "Eu am familie, toate fetele au si nu avem bani pentru mancare, nu avem bani pentru motorina sa ajungem la antrenamente. Spune-ii-mi daca lucreaza cineva la Primărie fara salariu doua luni? Nu cred asa ceva! Toata lumea are familie si vrea sa fie platita la timp. Vreau sa fiu platita pentru ce am muncit, pentru tot ce am facut noi ca echipa. Am indeplinit obiectivele si meritam sa fim respectate. Nu stiu cat vom mai rezista".

Antrenorul principal al formatiei ploiestene, Neven Hrupec, s-a declarat surprins de situatia echipei dupa calificarea in Cupa EHF.

"Sunt surprins si putin dezamagit, pentru ca am facut un rezultat istoric, calificandu-ne in Cupa EHF, am facut un lot poate mai bun decat in sezonul trecut, fetele au venit la primele antrenamente dupa o perioada in care au lucrat individual acasa, dar lucrurile nu sunt in regula acum. Si nu pot sa tac. Nu avem conditii de antrenament si asta e cel mai important. Nu avem sustinatoare de efort, nu avem conditii de recuperare. Avem doar o sala de sport. Nu am vrut sa mergem in cantonament, pentru ca am inteles ca nu sunt bani, dar nu e normal sa se adune aproape trei luni fara salarii. Suntem profesionisti, vrem sa jucam pentru Ploiesti, dar fiecare dintre noi are o familie si trebuie sa o intretinem. Fetele s-au antrenat foarte bine, ieri am avut o discutie in vestiar si le-am explicat ca daca ne oprim va fi greu sa obtinem rezultate bune in meciurile oficiale. Dar, daca nu se rezolva aceasta problema, fetele vor pleca, pentru ca nu vor sa munceasca fara bani", considera Hrupec.

CSM Ploiesti este club municipal si majoritatea finantarii vine din partea Primariei.

Echipa de handbal feminin CSM Ploiesti va evolua in sezonul 2016-2017 si in primul tur al Cupei EHF, conform tragerii la sorti urmand sa intalnesca formatia HC Neistin (Insulele Feroe).