Cu greu iti poti gasi cuvintele dupa un asemenea meci de infarct...Romania a condus in permanenta Danemarca, insa dupa cele 60 de minute regulamentare scorul a fost egal, 27-27. Trebuie mentionat insa faptul ca in ultima secunda am ratat o lovitura de la sapte metri prin Cristina Neagu. In prelungiri, fetele lui Tomas Ryde si-au pastrat nervii tari si au reusit sa se impuna la ultima faza. Toate fetele merita felicitate pentru modul exemplar in care si-au aparat sansele, insa nu putem sa trecem cu vederea paradele Paulei Ungureanu si mai ales evolutia senzationala a Cristinei Neagu (15 goluri - a fost desemnata jucatoarea partidei). Romania s-a calificat in semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin, acolo unde va intalni Norvegia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici imagini din confruntarea Romania vs Danemarca.

"Sunt extrem de fericita. Am ratat acel 7 metri care putea sa ne coste calificarea. Acestea sunt momentele cele mai grele din viata unui sportiv. Am castigat meritat impotriva absolut tuturor.

Si cand zic tuturor, ma refer tuturor. Sunt extrem de mandra de aceasta echipa si sa le fie rusine celor care ne-au criticat. S-au grabit sa ne critice dupa cele trei infrangeri la rand. Cand spunem ca jucam pentru noi, ne referim pentru noi, pentru familiile noastre si pentru cei care ne-au sustinut atunci cand am pierdut si cand am castigat.

Cu Norvegia nu am castigat niciodata in ultimii zece ani. Vedem ce va fi. E un moment mare acum pentru handbalul romanesc" - Cristina Neagu pentru DolceSport.

Neagu, laudata de adversari

"Neagu a facut lupta grea pentru noi, provocand o mare dezamagire in sala. Am incercat orice, diferite lucruri, pentru a o opri, dar am dat gres. A fost prea buna pentru noi. Chiar daca am blocat-o tot timpul, ea ne-a depasit" - Klavs Bruun Jorgensen, selectioner Danemarca, dupa finalul partidei (citat de Digisport).

"A facut ceea ce stie mai bine. Este cea mai buna jucatoare de handbal din lume" - Rikke Poulsen, portar Danemarca, despre Cristina Neagu.

Sferturi:

Olanda - Franta 28-25

Polonia - Rusia 21-20

Norvegia - Muntenegru 26-25

Danemarca - Romania 30-31

Semifinale:

Polonia - Olanda (18 decembrie, ora 19:00)

Romania - Norvegia (18 decembrie, ora 21:45)

Desfasurarea partidei Romania - Danemarca:

70' Dupa o faza prelungita de atac, tricolorele inscriu prin Nechita, cu doar trei secunde inainte de final...doua sau trei secunde, ce mai conteaza??? Romania este in semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin...31-30 pentru Romania in fata Danemarcei, tara gazda a competitiei

Cu 50 de secunde inainte de final, din nou egalitate: 30-30...

68' Paula Ungureanu inchide poarta, ramane 30-29 pentru tricolore

68' Cristina Neagu inscrie inca o data incredibil, cu o aruncare de la aproximativ noua metri (30-29)

Inca o data egalitate: 29-29

Pauza, dupa prima repriza de prelungiri Romania conduce cu 29-28

65' Neagu trimite sub amenintarea jocului pasiv, ramane 29-28

63' Bradeanu inscrie, trecem din nou in avantaj (29-28)

62' Buceschi inscrie de pe semicerc (28-28), arbitrele dicteaza si o eliminare pentru nordice

62' Danemarca conduce pentru prima data pe tabela...(28-27)

61' Nechita rateaza din extrema dreapta

Au inceput cele doua reprize de prelungiri, vor mai fi cel putin zece minute (asta daca nu se va ajunge la loviturile de la sapte metri)

Min 60 Romania - Danemarca 27-27

Marcatoare: Neagu (4)

Am ratat un atac in minutul 52, la 24-22 in favoarea noastra...Danezele egaleaza la 24, in minutul 54. Finalul de meci va fi unul dramatic. Nechita rateaza de pe extrema. Paula salveaza incredibil, nordicele au ratat sansa de a trece pentru prima in avantaj pe tabela (55'). "Hai se ne aparam, asta e problema noastra", zice Cristina Neagu intr-un time-out. Neagu inscrie (25-24), dar ratam sanse sa ne distantam - a ratat Bradeanu. La 26-25, luam gol pe centrul defensivei (mare pacat!). Cristina ne aduce din nou in avantaj, de la sapte metri (27-26). (59:37) Ungureanu apara sapte metri (cu doar 23 de secunde inainte de final), insa se mai dicteaza o lovitura de la sapte metri - de aceasta data nordicele nu mai rateaza (27-27). In ultima secunda, Cristina Neagu rateaza o lovitura de la sapte metri...vor fi prelungiri...meci de infrarct la Herning...

Min 50 Romania - Danemarca 23-21

Marcatoare: Neagu, Nechita (2), Buceschi, Manea

Romania intra in ultimele 20 de minute cu un singur gol avantaj (18-17). Neagu inscrie inca o data asa cum numai ea stie (19-17, in minutul 42). Tricolorele se apara bine si le obliga pe daneze sa greseasca. Elisei este eliminata, cele doua arbitre din Franta incep usor sa exagereze cu aceaste eliminari imporiva tricolorelor...Din nou egalitate, 19-19, in minutul 46. Romania se distanteaza la doua goluri (21-19), iar apoi la 22-20 in minutul 48. Cu zece minute inainte de final, Romania are doua goluri avantaj...23-21

Min 40 Romania - Danemarca 18-16

Marcatoare: Neagu (3), Nechita, Bradeanu

Inca o eliminare pentru tricolore (Laura Chiper), Romania are parte de un inceput dificil de repriza (13-11). Nordicele se apropie la un singur gol (13-12), cat de mult a contat eliminarea de mai devreme! In doar trei minute, Danemarca anuleaza avantajul de trei goluri al Romaniei (13-13). Neagu inscrie inca o data dupa o actiune personala (14-13). Tricolorele profita de o eliminare a unei adversare si se distanteaza la trei goluri (17-14, minutul 38). Cristina Neagu rezolva de una singura inca o actiune (18-15 in minutul 39). Luciana Marin mai primeste o eliminare, este a doua din aceasta seara.

Min 30 Romania - Danemarca

Marcatoare: Bradeanu, Neagu (4), Manea

Tricolorele incep sa greseasca mai mult in ofensiva, obligate si de agresivitatea gazdelor. Danemarca egaleaza la sapte in minutul 21, reusind sa revina pe tabela. Neagu este destul de bine marcata de adversare. Nu inscriem in superioritate numerica, nordicele s-au descurcat perfect. Inca o data egalitate (8-8, in minutul 23). Luciana Marin este eliminata pentru doua minute, insa nordicele rateaza atacul. Neagu inscrie ultimul gol al reprizei, Romania conduce cu 13-10. Cristina a fost incredibila pe finalul de repriza, reusind sa inscrie de patru ori si sa isi revina dupa un inceput mai putin reusit de meci pentru standardele ei. A fost o prima repriza in care echipa lui Tomas Ryde a condus in permanenta, Danemarca reusind doar pe alocuri sa egaleze situatia de pe tabela.

Min 20 Romania - Danemarca 7-6

Marcatoare: Neagu, Buceschi, Bradeanu

Neagu rateaza dintr-o pozitie ideala, iar Danemarca egaleaza pe contraatac (4-4, in minutul 11). Tricolorele gasesc bine spatiile pe faza ofensiva, in pofida unor adversare agresive. Szucs (14') este eliminata pentru doua minute, momente grele pentru Romania. Bradeanu inscrie in inferioritate numerica (7-5). Neagu rateaza o lovitura de la sapte metri (18'), iar in faza urmatoare Paula inchide inca o data superb poarta.7-6 pentru Romania dupa 20 de minute de joc...

Min 10 Romania - Danemarca 4-3

Marcatoare: Manea, Elisei, Bradeanu, Neagu

Romania a ratat primul atac al partidei, spre bucuria generala de la Herning. Scorul a fost deschis de Manea, iar Paula Ungureanu a reusit apoi o prima interventie minunata (2-0 in minutul 5). Tricolorele inscriu fara dificultate in primele minute, unele probleme sunt in defensiva. Nordicele se apara avansat, insa tricorele conduc cu 4-2 in minutul 8 (Neagu din sapte metri). Ungureanu apara senzational din postura de unu la unu cu o adversara. Dupa primele zece minute, Romania conduce cu 4-3.

A inceput partida cu Romania avand primul atac

Meciul Romania - Danemarca este arbitrat de surorile Bonaventura, din Franta

Romania vs Danemarca, meciuri directe:

CE 2000 Romania - Danemarca 33-26

CE 2002 Romania - Danemarca 23-25

CE 2004 Romania - Danemarca 25-24

CM 2005 Romania - Danemarca 33-29

CE 2008 Romania - Danemarca 27-25

CE 2010 Romania - Danemarca 22-25

CE 2014 Romania - Danemarca 29-29.

CM 2015 Romania - Danemarca 31-30

Cine este Danemarca

In Danemarca, handbalul este unul din cele mai iubite sporturi, acesta fiind si motivul pentru care el este obligatoriu in scoli. Nordicele au reusit in 1997 o performanta unica: au detinut in acelasi timp titlul european, mondial si cel olimpic.