Situatia primei faze a grupelor, inaintea ultimelor partide

Grupa A

Franta si Croatia sunt deja calificate (cite doua victorii), urmind sa se intilneasca marti in joc direct.

Grupa B

Meci "la cutite" intre campioana mondiala Rusia si Brazilia: handbalistele sud-americane au pierdut in fata Macedoniei si sunt obligate sa invinga Rusia in ultima partida, pentru ca principala contracandidata Macedonia are un joc usor cu Australia.

Clasamentul seriei: 1. Rusia 4p; 2. Macedonia 2p; 3. Brazilia 2p; 4. Australia 0p.

Grupa C

Norvegia, practic calificata, intilneste Austria (invinsa luni seara de catre Angola). In cealalta partida, Angola are de indeplinit o formalitate contra republicii Dominicane.

Clasamentul seriei: 1. Norvegia 4p; 2. Angola 2p; 3. Austria 2p; 4. Republica Dominicana 0p.

Grupa D

Romania si Polonia sunt matematic promovate.

Grupa E

Ungaria si Spania sunt deja calificate, urmind sa se intilneasca marti in jocul direct.

Grupa F

Coreea de Sud si Germania, calificate, se infrunta marti seara in meciul care va decide cite puncte vor avea in startul fazei a doua. Ucraina este principala victima a acestei grupe, considerata de la bun inceput cea mai dificila serie a Mondialului.

"Viitorul" selectionatei romane

Conform regulamentului, primele doua clasate din fiecare grupa vor merge in doua serii (la Metz si Dijon), acolo unde se va juca sistem turneu. In seria Romaniei (Dijon) se vor afla formatiile calificate din grupele D, E si F.

Ceea ce inseamna ca seria noastra are configuratia:

Romania, Polonia, Ungaria, Spania, Germania si Coreea de Sud. Se va juca fiecare cu fiecare (mai putin meciul pe care l-a jucat deja in prima faza a turneului mondial - cu Polonia, in cazul nostru).

Dupa incheierea acestei serii, se va stabili tabloul eliminatoriu (sferturi, semifinale si finala).