​La mai bine de o lună de când a fost ridicat de forțele de ordine și dus la audieri, în dosarul privind materialele pirotehnice în care a fost reținut liderul galeriei rapidiste, președintele Daniel Niculae a vorbit despre incident.

Daniel NiculaeFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Daniel Niculae, despre audierile de la DIICOT: „O mizerie de dosar” – Marius Șumudică, o variantă bună pentru Rapid

Pe 14 martie, Daniel Niculae era condus la audieri într-un dosar care viza operațiuni cu articole pirotehnice, iar liderul galeriei Liviu Ungurean era reținut, fiind și în prezent în arest.

Câteva zile mai târziu, în presă au apărut stenogramele discuțiilor dintre cei doi, iar fostul internațional a oferit o opinie pentru prima dată de atunci.

„În primul rând, vreau să vă mulțumesc celor de acolo și oamenilor de fotbal care m-au susținut în această perioadă. Nu a fost una ușoară. Cu această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi peste o carieră frumoasă de 20 de ani.

Oamenii care mă cunosc știu ce am făcut bine și nicidecum să apar ca ultimul criminal. Au fost niște mizerii, au apărut fel de fel de teorii ale conspirației.

Totul s-a pornit după victoria cu FCSB, scor 4-0. Apoi s-au întâmplat și mai multe lucruri. E clar că datorită acestor lucruri nici evoluția echipei nu a fost una bună, dar nici rezultatele. Dar, nu ăsta a fost motivul principal pentru care nu suntem sus acolo.

Sunt alte teorii ale conspirației invocate: că sunt alegeri în acest an, că sunt jandarmi care vor să avanseze în carieră. Jandarmeria a devenit foarte agresivă de un an de zile la adresa echipelor cu mulți suporteri.

Vizavi de stenograme, în acestea a apărut numele lui Sebi Colțescu. Eu nu l-am sunat niciodată pe Sebi Colțescu, nu am numărul niciunui arbitru. Nu este corect ca doi oameni să se afle în inchisoare pentru atât de puțin.

Legea este depășită, dar acest lucru nu ține de noi. Nu a existat niciun dialog cu Sebi Colțescu. Nu am vorbit în viața mea cu niciun arbitru” – a susținut Daniel Niculae, pentru DigiSport.

Președintele Rapidului a vorbit și despre șansele ca Marius Șumudică să ajungă pe banca tehnică din Giulești la finalul sezonului.

„Bogdan Lobonț este antrenorul nostru până la finalul campionatului. În funcție de locul pe care ne vom clasa la finalul campionatului, ne vom gândi sau nu dacă vom continua cu Lobonț. Șumudică este o variantă foarte bună. Este un rapidist convins care a câștigat campionatul în România. Are sânge vișiniu.

Vom avea o ședință la finalul campionatului și vom decide. Este destul de delicată situația. Totul este pe repede înainte. Timpul nu ne este un aliat” – a anunțat Niculae, într-o intervenție la DigiSport.

În etapa a șasea din play-off-ul SuperLigii, Rapid va întâlni în deplasare Farul Constanța, miercuri de la ora 19:00, meci transmis LiveBlog de HotNews.ro.