Oțelul Galați a promovat la finalul sezonului trecut în SuperLigă, iar parcursul formației antrenate de Dorinel Munteanu i-a făcut pe suporteri să umple de cele mai multe ori vechiul stadion.

Jucatorii si fanii echipei Otelul GalatiFoto: Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Dorinel Munteanu a convins autoritățile de la Galați să construiască un nou stadion

Pe lângă parcursul din SuperLigă, unde Oțelul ocupă primul loc în play-out, departe de grijile retrogradării, gălățenii s-au calificat și în finala Cupei României unde vor întâlni Corvinul Hunedoara.

O eventuală câștigare a trofeului va aduce fostei campioane șansa de a evolua în sezonul viitor în preliminariile Europa League.

Într-o conferință de presă la care l-a avut alături pe antrenorul Dorinel Munteanu, primarul Ionuț Pucheanu a dezvăluit planurile noului stadion de pe malul Dunării.

„Sunt în postura de a vă anunța că dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion de aici de la Galați. Noul stadion va fi construit pe baza stadionului Dunărea. Vom vedea dacă vom putea ține ceva din această jumătate de stadion pe care deja o avem construită.

Va fi un stadion de 25.000, maxim 30.000 de locuri. Această decizie am luat-o săptămâna trecută când am avut ultima discuție legată pe subiectul acesta cu Dorinel Munteanu. L-am întrebat cam câte locuri ar trebui să aibă un asemenea stadion, iar el mi-a spus că ar trebui să aibă cam 10% din populația unui oraș.

Dorinel e parte tehnică a acestui proiect. Este un proiect care va avea nevoie de cel puțin 6 luni pentru a avea studiul de fezabilitate. Din calculele noastre e un proiect care se va ridica în jurul sumei de 100 milioane de euro, plus, minus.

Banii vor veni în cea mai mare parte a lor de la Compania Națională de Investiții, alături de bugetele locale pe care suntem dispuși să le punem la bătaie” – a anunțat primarul municipiului Galați, conform Fanatik.

„Acest anunț cred că va bucura întreg orașul, este o mare realizare pentru Galați. Pentru mine nu este o surpriză, deoarece am mai discutat despre acest proiect” – a declarat Dorinel Munteanu, antrenorul care a adus singurul titlu din istoria gălățenilor.