Mickaël Panos, 27 de ani, a venit de la Miercurea Ciuc la Sibiu și este unul dintre jucătorii de bază ai lui Claudiu Niculescu la liderul ligii secunde, CSC Șelimbăr. Recent, aceasta a povestit pentru Gazeta Sporturilor cum a ajuns să joace fotbal într-o comună din România cu nici 20.000 de locuitori.

Mickaël PanosFoto: Gazeta Sporturilor

De-a lungul timpului, mijlocașul francez a mai jucat pentru St. Etienne B și Chateauroux B, în Cipru, la Pafos și Paralimniou, și în Albania, la Vllaznia.

Mickael este de aproape doi ani în România. După Miercurea Ciuc, locuiește acum la Sibiu.

"Viața în Sibiu este extraordinară, trăiesc într-un oraș minunat. Sibiu este foarte frumos. Avem o comunitate foarte strânsă, mulți colegi locuim aproape, ne strângem, cu familiile. De aceea atmosfera este foarte bună. Îmi place șnițelul. E românesc? Nu e românesc? Dar e foarte bun.

Oamenii sunt nebuni! (râde) Într-un fel foarte bun. Oamenii sunt foarte buni. Ei realizează că sunt străin, că nu pot vorbi româna atât de bine pe cât o vorbesc, dar găsim o cale de comunicare. Despre țară nu știam prea multe lucruri. Da, știu imaginea României în afară... OK, în Franța sunt mulți oameni care stau pe marginea drumului și cer ajutor, dar eu nu-i asimilez ca români. Românii sunt foarte buni și mă tratează bine”, a explicat acesta pentru Gsp.

Citește mai multe, pe Gsp.ro.