Dinamo București a anunţat, marţi, transferul lui Dorian Răilean (Chindia Târgoviște), care a fost la un pas de calificarea la Campionatul European din 2024 cu naționala Moldovei.

Suporterii echipei Dinamo BucurestiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dorian Răilean, noul portar al lui Dinamo

De-a lungul carierei, Răilean a mai jucat pentru Sheriff Tiraspol, Dacia Buiucani, FK Sfîntul Gheorghe Suruceni, Dacia Chişinău, FC Petrocub, Comuna Recea (Maramureş), Unirea Dej şi Chindia Târgovişte.

„În vârstă de 30 de ani, născut la Chişinău şi format la Sheriff Tiraspol, Dorian Răilean a fost titularul reprezentativei Moldovei în preliminariile pentru Euro 2024, cea mai bună campanie de calificare din istoria naţionalei de peste Prut”, scrie Dinamo.

Răilean a adunat 16 selecţii pentru echipa naţională a Moldovei, iar în acest sezon a apărat poarta Chindiei Târgoviște în 14 meciuri.

„Dinamo este un club greu de refuzat şi sunt mândru că am venit la una dintre cele mai iubite echipe din România. Sper să ne bucurăm la finalul sezonului, alături de suporteri, de un loc în SuperLigă” - Dorian Răilean.

De știut:

  • Dinamo se află pe locul 15 (penultimul) în SuperLiga, cu 16 puncte adunate în 22 de etape.
  • Dinamo a mai transferat alți 5 fotbaliști în această iarnă: Darko Velkovski, Domagoj Pavicic, Petru Neagu, Eddy Gnahore și Georgi Milanov.
  • Republica Moldova avea nevoie de o victorie în ultimul meci din preliminariile EURO 2024, dar a fost învinsă de Cehia cu 3-0 și terminat pe locul 4 în Grupa E.