În sezonul în care a împlinit 100 de ani, Rapid și-a propus ca obiectiv o clasare în primele trei locuri în SuperLigă, dar și câștigarea Cupei României, țintă ratată după eliminarea încă din grupele competiției.

Dan SucuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Șucu promite investiții mai mari la Rapid – Transferurile solicitate de Cristiano Bergodi

La o zi după remiza de pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 0-0, care a oprit-o pe Rapid din drumul spre sferturile de finală ale Cupei României, acționarul majoritar al clubului a oferit un comunicat în care anunță că va investi și mai mult în următoarea perioadă.

Dan Șucu transmite și un mesaj categoric pentru jucători și antrenori, prin care îi avertizează că vor părăsi echipa, în cazul în care nu își doresc performanțe.

„Dragi Rapidiști,

Știm că sunteți dezamăgiți. Ratarea unui obiectiv, oricare ar fi acela, nu este un lucru cu care suntem obișnuiți și nici nu vrem sa ne obișnuim.

Pentru Victor și pentru mine, ca acționari, dezamăgirea se transformă automat în frustrare, știind cât de adânc am băgat mâna în buzunar, rezultatele fiind încă neconcludente.

Da, considerăm că Rapid este, în mod cert, mai matur anul acesta decât în anul anterior, dar nu suficient de puternic! Încă nu este la nivelul pe care ni-l dorim cu toții.

Sigur, orice echipă se bazează pe fani, pe inima cu care ei se alătură. Dar ne uităm și la o altă echipă de tradiție din București, cu un număr mare de susținători, dar care, cu resurse insuficiente, se luptă cu disperare pentru evitarea retrogradării.

De aceea, nu vom lasă frustrarea sa ne împiedice să alocăm bani în continuare, ba chiar ne convinge să investim mai mult și mai rapid.

Ne-am propus ca echipa noastră să devină cea mai puternică, serioasă și respectată din România, pentru mulți ani de aici înainte, și vom contribui financiar cu orice sumă este nevoie pentru a ajunge la acest rezultat.

Suntem hotărâți să avem și să păstrăm sub contract doar jucători, antrenori, staff sau angajați care înțeleg această exigență, o respectă și o adoptă! Cine nu-și dorește să fie cel mai bun, cine nu-și dorește să fie campion, nu are ce căuta alături de noi!

Echipa noastră tehnică ne-a semnalat nevoia de a îmbunătăți cinci-șase poziții din lotul existent. Cel puțin doi, poate chiar trei, jucători de valoare vor veni în următoarea fereastră de transferuri.

Lor li se vor alătura, începând cu luna Ianuarie 2024, și băieții noștri valoroși care acum, din nefericire, sunt accidentați.

Până atunci însă, mai sunt trei etape de campionat și ne așteptăm ca fotbaliștii noștri care intră în teren să înțeleagă dezamăgirea pe care ne-au produs-o și să joace la nivelul la care au jucat împotriva FCSB-ului.

Nouă, ca și fani, ne ramâne plăcerea de a-i susține, de a-i încuraja și de a-i împinge spre victorie.

Cu mulțumiri, Dan Șucu" – a anunțat principalul acționar al Rapidului, pe rețelele de socializare.

Nici în SuperLigă situația echipei nu este cea mai bună, după o serie de 12 partide fără înfrângere, Rapid a înregistrat trei partide fără succes.