Din SuperLigă au rămas de disputat trei etape până la finalul anului, dar Farul Constanța a vândut deja un jucător, deși perioada de mercato încă nu a început. După Alexandru Mățat, un alt constănțean va juca în SUA.

Enes SaliFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Enes Sali, vândut de Farul Constanța la FC Dallas în MLS

Chiar dacă în ultima perioadă pierduse echipa de start la Farul, mijlocașul Enes Sali a prins transferul carierei, semnând cu FC Dallas din Conferința de Vest a Major League Soccer.

„Farul Constanța și FC Dallas (SUA) au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Enes Sali la formația care evoluează în Conferința Vest din MLS (Major League Soccer).

După ce a debutat în primul eșalon în tricoul echipei noastre, Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria campionatului românesc și apoi cel mai tânăr jucător care a evoluat în istoria primei reprezentative a României.

Format la Academia Hagi, Enes Sali a jucat pentru echipa noastră de seniori în 56 de partide în toate competițiile, în care a marcat 4 goluri și a oferit două pase decisive.

Enes Sali se va alătura noii echipe în prima parte a anului viitor, după efectuarea formalităților de obținere a vizei.

Mulțumim, Enes, pentru evoluțiile în alb-albastru și mult succes în carieră” – a anunțat Farul Constanța, pe site-ul oficial.

Născut la Toronto, jucătorul în vârstă de 17 ani are dublă cetățenie, româno-canadiană și a petrecut un sezon la academia celor de la FC Barcelona.

Este al doilea jucător al constănțenilor care se transferă în Statele Unite ale Americii, după Alexandru Mățan în 2021 la Columbus Crew, alături de care a câștigat finala Conferinței de Est din MLS.