​U Craiova 1948 (echipa lui Adrian Mititelu) a postat o fotografie în care apare Ilie Balaci, iar CS Universitatea Craiova și-a atacat rivala prin vocea patronului Mihai Rotaru.

Costica Stefanescu si Ilie Balaci, legende ale Universitatii CraiovaFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

U Craiova 1948 s-a folosit de imaginea lui Ilie Balaci pentru a promova meciul cu FCSB

Înaintea meciului cu FCSB, clubul lui Mititelu a postat o imagine editată în care de o parte apăreau Ilie Balaci și Aurelian Chițu, iar de cealaltă parte se aflau Daniel Prodan și Florinel Coman.

Plasându-i pe cei patru într-o sală de judecată, gruparea a sugerat că de fapt este vorba despre partida Universitatea Craiova vs Steaua București, nu U Craiova 1948 vs FCSB.

„Indiferent de numele purtat de cele două echipe de-a lungul anilor, diseară, de la ora 21, ne așteaptă partida cu numărul 106 împotriva FCSB” - Fotbal Club Universitatea 1948 pe Facebook.

„Ilie Balaci nu a fost nici măcar la un meci de la cealaltă echipă din oraș”, spune Mihai Rotaru

Mihai Rotaru și Lorena Balaci (fiica legendarului fotbalist) s-au declarat foarte deranjați de colajul realizat de clubul lui Mititelu.

„Acesta este modul grotesc în care un club de fotbal alege să își bată joc de memoria tatălui meu și a regretatului Didi Prodan. Credeți-mă că nu mai am cuvinte în fața acestei odioase postări. V-aș spune 'să vă fie rușine', dar nu știți noțiunea” - Lorena Balaci.

Patronul CS Universitatea Craiova afirmă că gruparea lui Mititelu s-a folosit de imaginea lui Ilie Balaci, deși acesta s-a poziționat mereu de partea clubului său.

„Lorena s-a supărat foarte, foarte tare. Întotdeauna am evitat să marketez tragediile. Lucrurile sunt foarte clare. Ilie Balaci a ținut cu Universitatea Craiova, nu a fost la un meci cu cealaltă echipă din oraș.

A fost în deplasări cu Universitatea Craiova. În momentul în care s-a înființat cealaltă echipă, nu a fost la meciurile ei. Cei de acolo au profitat de faptul că noi am tăcut. Când s-a produs schisma, Balaci a spus că publicul va decide care e Universitatea Craiova. A spus că nu se pronunță.

De când fosta societate a intrat în faliment, pentru Balaci a existat o singură echipă. A lipsit de la un singur meci de-ale noastre, de pe Oblemenco. A fost și în deplasări.

Ilie Balaci și-a luat nepotul și l-a adus la Universitatea. Până acum nu am vorbit, dar acum vorbim. E o minciună că Ilie Balaci a fost alături de cealaltă echipă. Fosta echipă a murit la faliment și a fost închisă, iar de atunci Ilie Balaci a fost doar cu Universitatea Craiova. Am considerat că nu este moral să ne marketăm cu moartea lui Balaci, dar azi nu mai tăcem.

Ilie Balaci, după momentul falimentului, a considerat că Universitatea Craiova e una singură. A spus că publicul decide și a decis. Lorena Balaci a fost foarte supărată, repet, pentru postarea de pe Facebook. Balaci a jucat 'pe fals' în poza aceea” - Mihai Rotaru, citat de Fanatik.

CS Universitatea Craiova se află pe locul 4 în clasamentul SuperLigii, iar U Craiova 1948 ocupă locul 14.

Clasamentul SuperLigii

1. FCSB – 34 p / 16 meciuri

2. CFR Cluj – 31 puncte / 16 m

3. Rapid București – 30 p / 16 m

4. Universitatea Craiova – 26 p / 16 m

5. FC Hermannstadt – 24 p / 16 m

6. Petrolul Ploiești – 22 p / 16 m

..............................................

13. FC Voluntari – 17 p / 16 m

14. U Craiova 1948 – 15 p / 16 m

15. Dinamo București – 10 p / 16 m

16. FC Botoșani – 8 p / 16 m.