Poli Iași a fost învinsă cu 4-1 de Universitatea Craiova (etapa a cincea din SuperLiga), iar Mihai Chirica (primarul municipiului Iași) a criticat Liga Profesionistă de Fotbal după partida din Copou.

Mihai ChiricaFoto: Inquam Photos / Denis Grosu

Mihai Chirica, după Poli Iași - Universitatea Craiova 1-4: „Nu merită să faci fotbal în Liga 1”

Chirica a avut sâmbătă seară trei postări pe Facebook, în care s-a arătat nemulțumit de eliminarea lui Alin Roman.

Edilul a precizat că „nu merită să faci fotbal în Liga 1”, a vorbit despre „o jăcmăneală la drumul mare” și a făcut referire și la Gheboasă, care a generat un scandal prin prestația sa de la festivalul Untold.

„Chiar nu merită să faci fotbal în Liga 1. Este o pierdere de timp şi resurse. Ruşine! De astăzi nu mai vorbesc de Liga 1, aştept ziua în care hoţia nesimţită va lăsa sportul din România sa performeze. Până atunci mă voi ocupa de sportul pentru copii! Din nou, să vă fie ruşine celor care vă ocupaţi de Liga profesionistă din România!” - Mihai Chirica.

„Copii de 7 şi 8 ani strigă 'Hoţule, hoţule!' Bănui că veniseră să vadă o competiţie sportivă, nu o jăcmăneală de drumul mare! Îmi este ruşine pentru trauma prin care trec aceşti copii. Dacă acesta este fotbalul de liga 1 în România, dacă asta organizează această ligă şi dacă credeţi ca eu mai stau cu voi la masă, vă înşelaţi! Sport pentru copii!” - Mihai Chirica.

„Se pare că liga 1 promovează Gheboasă! Bănui ca acolo ne vreţi copiii! Vom căuta alte sporturi!” - Mihai Chirica.

După ce a fost criticat pe Facebook, dar și de moderatorul unei emisiuni TV, Chirica a șters postările și a explicat de ce a făcut acest lucru.

„Am 'depostat' pentru că eu nu vorbesc despre etnie, ci despre rolul sportului în educarea copiilor noștri. Mai avem multe, prea multe de făcut, ca să avem iarăși performanță” - Mihai Chirica.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară: „Dacă nu postai, filosof rămâneai, și acum nu mai depostai!” / „În primul rând cu tine mai ai multe de făcut... gen să înveți limba română” / „Aș dori să mi se aducă la cunoștință ce înseamnă cuvântul 'depostat'” / „Dacă ați fi fost bărbat, ați fi lăsat postările, chiar dacă erau niște prostii”.

Poli Iași - Universitatea Craiova 1-4, desfășurarea meciului

Poli Iași a deschis scorul înainte de pauză prin Alin Roman în minutul 44, după o lovitură liberă deviată de zid.

Același Roman a devenit eroul negativ al partidei, după ce a primit cel de-al doilea cartonaș galben și a fost eliminat în minutul 59.

Doar șase minute mai târziu, Jovan Markovic reușea egalarea cu o lovitură de cap din centrarea lui Vlădoiu.

În minutul 78, oltenii au trecut în avantaj, după ce Andrei Ivan a finalizat la colțul lung o lansare în adâncime.

În minutul 90, Alexandru Mitriță și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, la primul gol de la revenire, iar Ante Roguljic a stabilit scorul final, în cel de-al patrulea minut de prelungiri.