CFR Cluj a anunțat luni că a ajuns la un acord cu Rapid București pentru împrumutul jucătorului Claudiu Petrila.

Claudiu Petrila, în tricoul celor de la CFR ClujFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Claudiu Petrila, împrumutat de CFR Cluj la Rapid București

Rapid va plăti 500.000 de euro pentru serviciile fotbalistului în vârstă de 20 de ani.

„Mulțumim, Claudiu Petrila! Cluburile CFR 1907 Cluj și Rapid București au ajuns la un acord privind împrumutul mijlocașului Claudiu Petrila.

Venit în urmă cu șase ani la Academia CFR, Claudiu s-a făcut remarcat prin viteza și abilitățile sale ofensive. În doar un an, mijlocașul a făcut pasul la echipa mare și a bifat, până acum, 128 de partide în tricoul alb-vișiniu, marcând 15 goluri și fiind autorul a 12 pase decisive.

De-a lungul carierei sale la CFR Cluj, Petrila a adunat în palmaresul său trofee de Campion al României.

Îți mulțumim, Claudiu, pentru toată munca depusă în tricoul alb-vișiniu și îți dorim multă baftă” - CFR Cluj.

​În vârstă de 22 de ani, mijlocașul are în palmares patru titluri de campion al României. În sezonul 2020/21, fotbalistul a fost împrumutat la Sepsi Sfântu Gheorghe.

„Mă bucur să fiu aici. În sfârșit s-a concretizat transferul meu la Rapid. Sunt fericit că sunt aici și abia aștept să încep treaba și să mă alătur echipei. Cred că mă voi descurca bine. Îmi place atmosfera de aici, Rapid este un club serios și, cu siguranță, vom face treabă bună împreună.

Sistemul pe care domnul Bergodi îl pregătește pentru meciuri este unul avantajos pentru mine, fiind un sistem ofensiv. Nu am lucrat cu dumnealui până în momentul acesta, dar l-am urmărit la echipele la care a fost și sunt încântat de stilul său de joc.

Atmosfera din Giulești este incredibilă. De fiecare dată când am jucat împotriva Rapidului a fost o atmosferă incredibilă, care te presează încontinuu.

Rapid este un club mare, un club serios, așa cum puține sunt în țară, care se bate la campionat și asta îmi doresc și eu. Îi asigur pe suporteri că voi da totul pe teren” - Claudiu Petrila.

Internațional cu o prezență pentru prima reprezentativă, jucătorul este evaluat la 1,6 milioane de euro.

În etapa a patra a SuperLigii, Rapid va întâlni echipa FC Voluntari. Partida se va juca luni, 7 aprilie, de la ora 21:30.