Rapid București a anunțat că a ajuns la un acord de principiu cu Cristiano Bergodi, care este așteptat luni pentru a semna contractul de antrenor principal.

Galeria Rapidului Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Cristiano Bergodi, noul antrenor al Rapidului

În ultimele 14 luni, Cristiano Bergodi a câștigat trei trofee cu Sepsi Sfântu Gheorghe: două Cupe ale României și o Supercupă a României.

„Dragi Rapidiști. Sigur, este extrem de deranjant să fii pus în situația de a schimba antrenorul cu o săptămână înainte de începerea campionatului. Din fericire, rezolvarea ideală este la îndemână.

Domnul Cristiano Bergodi este disponibil și mi-a transmis că este onorat să redevină antrenorul Rapidului. Ne-a plăcut tuturor celor din club stilul ofensiv jucat de echipele antrenate de dânsul. Și nu numai! I-am apreciat atitudinea echilibrată, dar și discursul elegant și competent.

Este un sentiment de încredere și seriozitate pe care îl transmite, sentiment de care o echipă are mare nevoie. Mâine, îl așteptăm pe domnul Bergodi să parafeze contractul cu Rapid și să îi dăm drumul la treabă” - Dan Șucu, acționar majoritar al Rapidului.

Bergodi, un fost mare jucător al lui Lazio, a adus ultimul trofeu important al Rapidului: Supercupa României 2007.

Antrenorul italian îi ia locul la Rapid lui Adrian Mutu, care va semna probabil cu Neftchi Baku (Azerbaidjan).