Tragerea la sorți a țintarului noului sezon din SuperLigă, desfășurată marți la sediul LPF, a stârnit nemulțumirea celor de la Universitatea Cluj, după ce forul fotbalistic nu a ținut cont de solicitarea clubului.

Jucatorii echipei Universitatea ClujFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Programul noului sezon din SuperLiga – Duelurile primei etape și marile derbiuri

Universitatea Cluj, obligată să joace pe alt stadion meciurile de acasă cu Rapid și Dinamo – Pierderi de 150.000 de euro

La scurtă vreme după stabilirea programului pentru sezonul 2023-2024, Universitatea Cluj a emis un comunicat în care acuză LPF că nu a ținut cont de solicitarea acestora.

Mai precis, stadionul Cluj Arena urmează să fie indisponibil la finalul lunii iulie și începutul lunii august, din cauza unui festival, iar echipa va fi nevoită să evolueze mai multe partide departe de propriul public.

„Fotbalul românesc rămâne jucăria câtorva persoane”

„Liga Profesionistă de Fotbal a ignorat solicitarea făcută de FC Universitatea Cluj de a disputa pe Cluj Arena partida din prima etapă a noului sezon.

Dacă LPF ar fi ținut cont de această solicitare, care a avut în vedere faptul că stadionul Cluj Arena este ocupat pe final de iulie și început de august de organizatorii festivalului Untold, clubul nostru ar fi disputat o singură partidă departe de Cluj-Napoca, în calitate de gazdă, meciul din etapa a 3-a.

Pentru că LPF a decis să nu țină cont de solicitarea depusă oficial de FC Universitatea Cluj, clubul nostru va disputa cel puțin două partide de pe teren propriu pe un alt stadion decât Cluj Arena: derby-urile programate în etapele cu nr. 2 și 4, cu Rapid si Dinamo.

În cel mai optimist scenariu, primul meci pe Cluj Arena va avea loc abia în etapa a 6-a, în 19-20 august, când este programată partida cu CFR. Decizia Ligii Profesioniste afectează grav din punct de vedere financiar clubul nostru, care va pierde cel puțin 150.000 de euro din bilete din cauză că derby-urile cu Rapid și Dinamo nu vor avea loc pe Cluj Arena.

De asemenea, regretăm decizia LPF pentru că ea lovește și în suporterii noștri, care vor fi obligați să facă multe sute de kilometri în plus pentru a ne susține.

Decizia de astăzi a LPF demonstrează încă o dată că fotbalul românesc rămâne „jucăria” câtorva persoane pe care nu le recomandă nimic altceva decât abilitatea de a face jocuri de culise.

În ciuda acestor piedici, FC Universitatea Cluj își continuă drumul cu reziliența ce izvorăște dintr-o istorie de peste 100 de ani care ne obligă să mergem mai departe, în speranța că vom ajunge în curând la „momentul zero” în care balanța deciziilor nu va fi înclinată de cumetrii, de interese obscure și de mâini murdare care se spală una pe alta”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Universității Cluj.