​George Copos a fost principalul finanțator al Rapidului din 1993 și până în 2013, când clubul a intrat în insolvență și apoi în faliment. La zece ani după, acesta a vorbit pentru prima dată deschis despre perioada petrecută în Giulești.

Suporterii echipei Rapid BucurestiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

George Copos și momentele unice petrecute în Giulești

Chiar dacă rămâne un suporter declarat al Rapidului, Copos a anunțat în repetate rânduri că nu va mai reveni în fotbal, după condamnarea din „Dosarul Transferurilor”.

Cu puțin timp înaintea Centenarului, fostul patron a vorbit despre cel mai frumos moment trăit la Rapid.

„Nici nu încape îndoială aici: aducerea lui Mircea Lucescu înapoi în România! Ţin minte şi acum apartamentul lui din Milano unde am discutat şi şerveţelele pe care am creionat acel angajament onorant pentru noi şi pentru fotbalul românesc. Îi mulţumesc enorm de mult pentru tot marii doamne Neli Lucescu (n.r. - soţia lui Mircea Lucescu), o femeie unică, admirabilă şi specială” – a declarat George Copos, pentru Agerpres.

La capitolul regrete, acesta consideră că echipa trebuia să mai câștige încă două titluri.

„Vă răspund simplu şi sincer, şi înţelege fiecare ce vrea: două campionate, cel puţin, ne-au fost furate. Am fost ‘ajutat’ să realizez doar atât cât am realizat, nu mai mult. Rapidul ajunsese să deranjeze”, susține fostul patron al Rapidului.

În cei 20 de ani petrecuți în Giulești, Rapidul finanțat de George Copos a cucerit două titluri, patru cupe, patru supercupe și o cupă a ligii și a jucat un sfert de finală în Cupa UEFA.