​FC Rapid 1923 a anunțat o primă decizie în procesul cu AFC Rapid, asociația preluată de Horia Manoliu de la George Copos, care pretinde că este continuatoarea brandului istoric al echipei din Giulești.

Suporterii echipei Rapid BucurestiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Rapid a obținut anularea mărcii „Asociația Fotbal Club Rapid București”

Conform comunicatului postat de club pe rețelele de socializare, actuala echipă din Super Ligă a obținut anularea mărcii deținute de AFC Rapid la Curtea de Apel București.

Totodată, instanța a decis ca emblemele UFC Rapid și Giuleștina, achiziționate de la societatea aflată în faliment, să fie valabile în continuare, după ce Horia Manoliu ceruse anularea acestora.

Într-un alt proces, privind sigla actuală folosită de Rapid, se va anunța o decizie în zilele următoare.

În iunie 2018, clubul condus acum de Dan Șucu și Victor Angelescu a achiziționat brandul Rapid de la lichidatorul judiciar Sierra Quadrant, pentru 406.000 de euro plus TVA.

„Curtea de Apel București a pronunțat astăzi soluția în primul dintre cele două litigii privind mărcile Rapid. În acest prim dosar, FC Rapid 1923 a solicitat anularea mărcii verbale Asociația Fotbal Club Rapid București (înregistrată în anul 2017), iar partea adversă a cerut instanței anularea mai multor mărci, constând în embleme folosite anterior de clubul nostru, UFC Rapid și Giuleștina.

Apelul FC Rapid 1923 a fost admis în totalitate, Curtea de Apel București anulând marca Asociația Fotbal Club Rapid București și păstrând valabilitatea celorlaltor mărci din portofoliul achiziționat de la societatea falimentară Rapid.

În cel de-al doilea dosar, privind înregistrarea mărcii, constând în sigla actuală a clubului nostru, soluția urmează a fi pronunțată în zilele următoare.

Vom reveni cu detalii, după soluționarea acestuia”, a anunțat FC Rapid 1923.