Doi foști jucători de baschet au luat calea antreprenoriatului și au fondat un club privat de baschet care a reușit să ducă o echipă de seniori în liga națională. Radu Costea și Sorin Dragomirescu povestesc la ”Antreprenori în Sport” cum au pornit, cum se pot face bani din baschetul privat și cât costă să menții o echipă de liga națională.

Secvență dintr-un meci cu Laguna Sharks in Liga NaționalăFoto: Clubul Laguna Sharks

Radu Costea și Sorin Dragomirescu sunt doi dintr-o echipă de 35 antrenori de baschet, răspândiți prin cartierele Bucureștiului.

Clubul fondat de ei, Laguna Sharks, e singurul club privat de baschet care se bate în liga națională cu echipe susținute, considerabil, din fonduri publice.

Acum 17 ani, când au înființat clubul, Radu și Sorin, foști jucători de baschet, au pariat diferit: și-au pus la bătaie propriile economii, au închiriat o sală în centru și au început să antreneze copii. Nu le-au ieșit socotelile chiar din prima dar nu au renunțat; au închis în Centru și s-au mutat într-o sală de cartier. În următorii ani, s-au extins în alte cartiere și au ajuns în cinci din cele șase sectoare ale capitalei.

Azi, Laguna Sharks, are deja o echipă de performanță în Liga Națională de Baschet Masculin, un palmares care adună titluri de campioni și vicecampioni la juniori și, poate cel mai important, pepiniere de inițiere pe toate categoriile de vârstă: de la babybaschet sau minibaschet, la juniori U18.

În această toamnă, la Hotnews.ro și StartupCafe.ro continuăm să căutam videostory-uri cu antreprenori care au investit bani, fie în sport, fie în activități care au legătură cu sportul.

În episodul al patrulea din miniseria video ”Antreprenori în Sport” am discutat cu Sorin și Radu, antrenorii-antreprenori, cum se fac bani din baschet, cât costă să ai o echipă în liga mare, dar și cum se împacă sportul de performanță cu rezultatele bune la învățătură și cu educația academică.

Vizionează, mai jos, episodul al patrulea din miniseria video ”Antreprenori în Sport” și află cum reușește un club privat de baschet să se întrețină financiar cu o echipă în liga națională și să retrogradeze chiar echipe de la cluburi cu tradiție.

Miniserie video susținută de Superbet