​Ronnie O'Sullivan și Kyen Wylson se vor duela în finala Campionatului Mondial de Snooker de la Sheffield (Teatrul Crucible), după ce au obținut victorii dramatice, în joc decisiv (17-16), împotriva lui Mark Selby, respectiv Anthony McGill.

Ronnie O'Sullivan, revenire de senzatie impotriva lui Mark SelbyFoto: worldsnooker.com

Wilson a fost primul care a obținut biletul pentru marea finală după un frame decisiv care a durat 61 de minute. McGill s-a aflat într-o poziție favorabilă după ce a introdus ultima bilă roșie, însă s-a pus singur în snooker la bila verde. Scorul ultimului joc a fost 103-83, record pentru cele mai multe puncte combinate într-un singur frame la Teatrul Crucible (precedentul era de 173 de puncte).

Aici poți urmări ultimul frame al întâlnirii dintre Wilson și McGill:

*Imagini: Eurosport

Condus cu 16-14, Ronnie a practicat un joc foarte agresiv atacând buzunarul din orice poziție, chiar și aflandu-se în snooker. Tactica lui O'Sullivan (care a fost acuzat de Selby de din cauza selecției loviturilor) a dat roade în cele din urmă și acesta s-a calificat pentru a șaptea oară în ultimul act al competiției.

"Am găsit un fel de magie spre finalul meciului. Nu ştiu de unde a venit, dar a fost vorba de inspiraţie. Şi poate disperare. Nu am venit niciodată aici având ca unic obiectiv să câştig turneul. Publicul va face totul să fie mai special. Aşa se întâmplă când suntem la Crucible", a declarat la finalul meciului Ronnie O’Sullivan.

"Felul în care a decurs meciul uneori când l-am pus într-o situaţie dificilă, el nu mai stătea să se gândească. Se aşeza şi lovea bila. Am simţit că a fost o lipsă de respect faţă de joc şi faţă de mine", a spus Selby, potrivit Mediafax.

Aici poți urmări jocul decisiv al întâlnirii dintre O'Sullivan și Selby:

Ronnie O'Sullivan a câștigat de cinci ori titlul mondial (2001, 2004, 2008, 2012, 2013), în timp ce pentru Kyren Wilson (câștigător a trei competiții de clasare), meciul din finală va fi cel mai mare din cariera sa.

În finală se joacă după sistemul cel mai bun din 35 de frameuri (adică primul la 18). În România, finala poate fi urmărită în direct pe Eurosport.