Elina Svitolina (favorita numărul 4) nu a avut tocmai un start reușit la turneul de la Roland Garros, văzându-se condusă în primul set cu 5-1 de către Ajla Tomljanovic (Australia, 68 WTA). Ucraineanca a avut însă o revenire incredibilă, reușind nu mai puțin de opt game-uri consecutive, impunându-se în cele din urmă cu 7-5, 6-3. Victoria îi asigură Elinei prezența in turul al doilea la Grand Slam-ul de la Paris.

HotNews.roFoto: Hotnews

Programată să deschisă balul pe arena Suzanne-Lenglen de la Roland Garros, Elina Svitolina a avut un început ezitant, cu multe erori, iar tabela arăta la un moment dat 5-1 în favoarea jucatoarei din Australia. Surprinsă parcă și ea de proporția scorului, Tomljanovic a avut o cădere inexplicabilă, Svitolina a preluat conducerea jocului și a revenit superb. Australianca a servit în două rânduri pentru câștigarea setului, însă ucraineanca s-a opus de fiecare dată, reușind chiar să salveze și o minge de set.

Svitolina și-a adjudecat primul act după 59 de minute de joc și a continuat seria de game-uri câștigătoare și în setul secund, ajungând la 8. Tomljanovic a dat semne de revenire în al treilea game din actul al doilea, când a reușit break-ul. Și-a câștigat apoi serviciul și a reușit să egaleze situația pe tabela. Echilibrul s-a păstrat până la 3-3, moment în care Svitolina a preluat din nou frâiele jocului, a câștigat trei game-uri consecutive și a pus capăt partidei după o oră și 29 de minute.

Aici poți vedea rezumatul partidei Svitolina vs Tomljanovic.

"Am jucat bine. Am reușit lovituri deosebite. Am reușit să reintru în meci, în primul set. Am încercat să aștept momentul optim de a ataca. Sunt mulțumită de modul în care am terminat meciul. Sunt foarte fericită de rezultat, a spus Svitolina, la finalul partidei.

În runda a doua de la Roland Garros, Svitolina o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Francesca Schiavone (Italia, 265 WTA), venită din calificări, și Viktoria Kuzmova (Slovacia, 84 WTA).

Ediția cu numărul 121 a competiției de la Roland Garros se dispută în perioada 27 mai - 10 iunie 2017. Întrecerea de la Paris poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.

Aici poți vedea tabloul feminin de simplu.