Milan - Inter, meci contând pentru etapa a 33-a din campionatul Italiei, este programat, luni, 22 aprilie, de la ora 21:45, pe San Siro, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Milan şi Inter se întâlnesc într-un nou episod din Derby della Madonnina, într-o partidă poate decide matematic campioana Italiei, contând pentru etapa a 33-a din Serie A.

Cele două echipe s-au confruntat de 238 de ori până acum, iar palmaresul este favorabil lui Inter, cu 90 de victorii, faţă de 79 ale lui Milan, iar 60 de întâlniri s-au încheiat la egalitate, golaveraj 333-311 (în Serie A, s-au jucat 179 de partide, 69 câştigate de Inter, 54 de Milan şi 56 de remize, golaveraj 256-230).

Milan ocupă locul 2, cu 69 de puncte, cu 14 sub liderul Inter şi cu cinci peste Juventus, care încheie podiumul (torinezii au jucat deja în această rundă), şi vine după patru victorii şi un rezultat de egalitate înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Sassuolo, scor 3-3.

În acest interval, echipa antrenată de Stefano Pioli a fost eliminată în sferturile de finală din Europa League, de Roma, 0-1 acasă şi 1-2 în deplasare (Milan a început sezonul continental în Champions League, dar n-a trecut de faza grupelor).

În meciurile disputate pe teren propriu în acest campiont, Milan a bifat 11 succese, două remize şi două eşecuri, iar golgheterul echipei este Olivier Giroud, cu 13 reuşite în Serie A.

Inter este lider, cu 83 de puncte, cu 14 peste a doua clasată, rivala locală Milan (cu un succes devine matematic campioană pentru a 20-a oară!), şi vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate înregistrate în ultimele cinci etape din Serie A, iar în runda trecută a remizat acasă cu Cagliari, scor 2-2.

În această perioadă, echipa antrenată de Simone Inzaghi a pierdut pe terenul lui Atletico Madrid în manşa a doua a sferturilor de finală din Champions League, scor 1-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-4 după penalty-uri (în tur câştigase cu 1-0), fiind eliminată din competiţie.

Inter este singura echipă din Serie A neînvinsă în actuala stagiune în deplasare, unde a bifat 13 succese şi două remize, iar cel mai bun marcator al echipei şi al campionatului este Lautaro Martinez, cu 23 de goluri.

În meciul din tur, disputat pe 16 septembrie 2023, Inter s-a impus pe San Siro în faţa lui Milan, într-un meci considerat a fi fost disputat pe teren propriu, cu 5-1, după golurile marcate de Mkhitaryan (5, 69), M. Thuram (38), Calhanoglu (79p) şi Frattesi (90+3), respectiv, R. Leao (57).

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Milan - Inter.

Milan - In


X2
Cotă

1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol