Petrolul - UTA, meci contând pentru etapa a 5-a a play-out-ului din campionatul României, este programat, luni, 22 aprilie, de la ora 19:00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petrolul, care încă are emoţii privind retrogradarea, şi UTA, fără drept de disputare a meciului eliminatoriu pentru barajul de Conference League (nu are licenţă pentru Europa), se întâlnesc într-un derby de tradiţie al fotbalului românesc, de data aceasta în etapa a 5-a a play-out-ului din SuperLiga.

Petrolul este pe locul 5, cu 25 de puncte, cu patru peste poziţiile de baraj şi cu şapte peste cele direct retrogradabile, şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere înregistrate în play-out, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la U Cluj, scor 2-1.

În cele două partide disputate acasă în play-out, echipa antrenată acum de Laszlo Balint a câştigat şi a pierdut câte o dată (în sezonul regulat a bifat cinci succese, şase remize şi patru eşecuri pe teren propriu), iar golgheterul ei este Gicu Grozav, cu şapte reuşite în SuperLiga.

„Vreau să rămânem echilibraţi, mai avem meciuri de jucat. Vreau să ne uităm doar în sus de acum. Trebuie să fim la fel de motivaţi şi în partida următoare. Vreau să păstrăm aceeaşi linie şi să-i bucurăm pe suporteri”, a declarat Laszlo Balint, care îşi confruntă chiar fosta echipă după ce a debutat cu victorie pe banca „lupilor galbeni”.

UTA are 27 de puncte şi cu o victorie ar trece pe locul 1, în condiţiile în care vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere înregistrate în play-out, iar în etapa precedentă a pierdut acasă cu Hermannstadt, scor 1-3.

În singurul meci disputat în deplasare în play-out, echipa antrenată de Mircea Rednic a remizat cu U Cluj, scor 0-0 (în sezonul regulat a avut trei succese, cinci remize şi şapte eşecuri pe terenuri străine), iar cel mai bun marcator al ei în campionat este Claudiu Micovschi, cu opt goluri.

„Eu aştept să facem un rezultat bun la Ploieşti. După aceea, mai mult ca sigur stadionul va fi plin la meciul cu cei din Galaţi”, a declarat Mircea Rednic, după ce sancţiunea de a juca fără spectatori a fost suspendată, iar UTA va avea fani la ultimele două partide de acasă.

În meciurile directe din sezonul regulat, cele două echipe au remizat în tur, la Ploieşti, scor 0-0, pentru ca, în retur, la Arad, UTA să câştige întâlnirea cu Petrolul, scor 1-0 (Freitas 45+1).

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Petrolul - UTA.

Petrolul - UTA


1X
Cotă

1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol