Coventry - Manchester United, meci contând pentru semifinalele din Cupa Angliei, este programat, duminică, 21 aprilie, de la ora 17:30, pe Wembley Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Coventry, surpriza acestei ediţii, şi Manchester United, în cursă pentru singurul trofeu pe care îl mai poate obţine în actualul sezon, se întâlnesc în a doua semifinală din FA Cup (se joacă o singură manşă).

Coventry (liga a doua) a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut de Oxford United (liga a treia), 6-2 (a) în turul al treilea, de Sheffield Wednesday (liga a doua), scor 1-1 (d) şi 4-1 (a) la rejucare în 16-imile de finală, de Maidstone United (liga a şasea), 5-0 (a) în optimile de finală, şi de Wolverhampton, 3-2 (d) în sferturile de finală.

În Championship, echipa antrenată de Mark Robins este pe locul 8 după 43 de etape, cu 63 de puncte (mai are de jucat o restanţă), la opt puncte distanţă de Norwich, echipa de pe 6, ultima poziţie care permite accesul în play-off-ul de promovare în Premier League.

Coventry vine după două victorii şi trei înfrângeri înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în cea mai recentă a pierdut pe terenul celor de la Birmingham, scor 0-3.

Coventry a câştigat o singură dată în istoria sa Cupa Angliei, în ediţia 1986-1987, după singura finală în care a ajuns, scor 3-2 cu Tottenham.

Manchester United s-a calificat în semifinalele din FA Cup după ce a trecut de Wigan(liga a treia), scor 2-0 în turul al treilea, de Newport County (liga a patra), scor 4-2 în 16-imile de finală, de Nottingham Forest, scor 1-0 în optimile de finală, toate meciurile fiind disputate în deplasare, şi de Liverpool, scor 4-3 în sferturile de finală, pe teren propriu.

În Premier League, echipa lui Erik ten Hag este pe locul 7 după 33 de etape, cu 50 de puncte (mai are o restanţă de jucat), la 13 distanţă de poziţiile de Champions League, iar în cea mai recentă partidă oficială a remizat în campionat, pe terenul celor de la Bournemouth, scor 2-2.

Manchester United a câştigat de 12 ori FA Cup, ultima dată în 2016, scor 2-1 după prelungiri într-o finală cu Crystal Palace, şi a mai pierdut de alte nouă ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în ediţia precedentă, 2022-2023 (scor 1-2 cu Manchester City).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în 16-imile de finală ale ediţiei 2007-2008 din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), când Coventry s-a impus în faţa lui Manchester United pe Old Trafford cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Coventry - Manchester United.

Coventry - Manchester United


2
Cotă

1,53

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol