Ucraina - Islanda, meci contând pentru finala Ligii B din Nations League a barajului de calificare la Campionatul European (manşă unică), este programat, marţi, 26 martie, de la ora 21:45, pe Stadion Miejski din Wroclaw (Polonia), şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ucraina este mare favorită pentru calificarea la Euro 2024 în finala cu Islanda (partida este considerată a se disputa pe teren propriu), învingătoarea urmând să facă parte din Grupa E a turneului final din Germania, alături de Belgia, România şi Slovacia.

Ucraina, prezentă la ultimele trei turnee finale europene (în 2021 a jucat sfert de finală) a ajuns în play-off-ul de calificare la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 2 în Grupa 1 a Ligii B din Nations League, câştigată de Scoţia şi din care au mai făcut parte Irlanda şi Armenia (a înregistrat trei victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere).

Naţionala lui Serhii Rebrov, fostul mare atacant al Ucrainei, a ratat de puţin calificarea directă la Euro 2024, după ce a terminat pe locul 3 în Grupa C, după Anglia şi Italia, dar peste Macedonia de Nord şi Malta, cu patru succese, două remize şi două eşecuri (a avut acelaşi număr de puncte ca squadra azzurra).

În semifinalele play-off-ului de calificare la Euro 2024, Ucraina a trecut în deplasare de Bosnia-Herţegovina, scor 2-1 (Yaremciuk 85, Dovbyk 88 / Matviyenko 56a).

De menţionat că, în ultimul an, Ucraina a pierdut o singură dată, 1-2 în deplasare cu Italia, pe 12 septembrie 2023, iar cea mai recentă înfrângere pe teren propriu a fost pe 10 octombrie 2020, 1-2 cu Germania (din 2022 dispută meciurile de acasă în alte ţări: Polonia, Cehia, Slovacia şi Germania)!

Islanda, care a ajuns pentru prima şi ultima oară la un turneu final european la ediţia din 2016, a acces în play-off-ul de calificare la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 2 în Grupa 2 Ligii B din Nations League, din care au mai făcut parte Israel, Albania şi Rusia (care nu a jucat, fiind suspendată de UEFA) şi în care a înregistrat patru rezultate de egalitate în tot atâtea partide disputate.

În preliminariile pentru Euro 2024, reprezentativa condusă de norvegianul Age Hareide a terminat pe locul 4 în Grupa J, din care au mai făcut parte Portugalia, Slovacia, Luxemburg, Bosnia-Herţegovina şi Liechtestein (a înregistrat trei succese, o remiză şi şase eşecuri).

În semifinalele play-off-ului de calificare la Euro 2024, Islanda a trecut în deplasare (meciul s-a jucat la Budapesta) de Israel, scor 4-1 (Gudmundsson 39, 83, 87, Traustason 42 / E. Zahavi 31p).

Atenţie, Islanda a obţinut cu Israel abia a doua victorie din ultimele zece partide oficiale disputate în deplasare!

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în preliminariile pentru CM din Rusia 2018, când au remizat în Ucraina, scor 1-1, pentru ca apoi Islanda să se impună pe teren propriu cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Ucraina - Islanda.

Ucraina - Islanda 1

Cotă 1,50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol