Suedia - Albania, meci amical, este programat, luni, 25 martie, de la ora 20:00, pe Nationalarenan din Stockholm (Solna), şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Suedia, care a ratat calificarea la un turneu final continental pentru prima oară din 1996, şi Albania, câştigătoarea surprinzătoare a unei grupe cu Cehia şi Polonia, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide de pregătire ale zilei.

Suedia a terminat pe locul 3 în Grupa F, după Belgia şi Austria, şi doar peste Azerbaidjan şi Estonia, cu trei victorii, un rezultat de egalitate şi patru înfrângeri.

Reprezentativa condusă de fostul mare internaţional danez Jon Dahl Tomasson nu a prins nici măcar play-off-ul de calificare din Nations League, deoarece a terminat pe locul 4, ultimul, în Grupa 4 din Liga B (Suedia ratează astfel turneul final al unui Campionat European pentru prima dată din 1996).

Suedia a disputat două partide de verificare în 2024, 2-1 cu Estonia pe 12 ianuarie şi 2-5 în deplasare cu Portugalia pe 21 martie, şi va mai juca alte două până la debutul din septembrie în noua ediţie din Nations League, cu Danemarca (d) pe 5 iunie şi cu Serbia (a) pe 8 iunie.

Albania s-a calificat la Euro 2024 după ce a câştigat Grupa E, din care au mai făcut parte Cehia, Polonia, Moldova şi Insulele Feroe şi în care a înregistrat patru victorii, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere.

Selecţionata condusă de fostul internaţional brazilian Sylvinho a mai disputat un meci de pregătire în acest an, 0-3 pe teren propriu cu Chile, pe 23 martie, şi va mai juca încă două până la debutul la turneul final din Germania, cu Liechtenstein pe 4 iunie şi cu Azerbaidjan pe 7 iunie, ambele acasă.

Albania, care a câştigat în premieră o grupă preliminară, va participa la al doilea Campionat European din istoria după cel din 2016, când a fost eliminată în faza grupelor.

Meciul Suedia - Albania va fi condus la centru de către Marcel Bîrsan, care va fi ajutat la cele două linii de către arbitrii asistenţi Sebastian Gheorghe şi George Neacşu (cel de-al patrulea oficial este Peter Ekstrom, din ţara gazdă).

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în preliminariile pentru CM 2010, când au remizat în Albania, scor 0-0, pentru ca Suedia să se impună apoi pe teren propriu, cu 4-1.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Suedia - Albania.

Suedia - AlbaniaGG


Cotă 1,85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol