Cipru - Serbia, meci amical, este programat, luni, 25 martie, de la ora 19:00, pe AEK Arena - Georgios Karapatakis din Larnaca, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Cipru, care nu s-a calificat niciodată în istoria sa la un turneu final, european sau mondial, şi Serbia, una dintre viitoarele participante la Euro 2024, se întâlnesc pentru a şasea oară într-o partidă amicală (cele două echipe naţionale care nu s-au confruntat niciodată într-un meci oficial).

Cipru, una dintre cele mai slabe echipe ale continentului, a ratat calificarea la Campionatul European după ce a terminat pe locul 5, ultimul, în Grupa A, din care au mai făcut parte Spania, Scoţia, Norvegia şi Georgia şi în care a pierdut toate cele opt partide disputate (golaveraj 3-25)!

De la încheierea preliminariilor pentru Euro 2024, reprezentativa condusă de fostul mare internaţional georgian Temur Ketsbaia a disputat două partide de pregătire, ambele pe teren propriu, 1-0 cu Lituania pe 23 noiembrie 2023 şi 1-1 cu Letonia pe 21 martie 2024 (Cipru are un succes în ultimele 11 meciuri amicale sau oficiale).

Până la debutul în Nations League, care va avea loc în septembrie, Cipru va mai disputa două meciuri amicale, ambele în deplasare, cu Moldova (8 iunie) şi San Marino (11 iunie).

Serbia s-a calificat la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 2 în Grupa G, după Ungaria, dar peste Muntenegru, Lituania şi Bulgaria, în care a înregistrat patru victorii, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri.

În prima partidă amicală din acest an, disputată pe 21 martie şi care a stârnit controverse uriaşe, echipa naţională condusă de Dragan Stojkovic, fosta mare glorie a Iugoslaviei, a pierdut categoric în Rusia, scor 0-4 (Serbia are o singură victorie în ultimele cinci partide amicale sau oficiale).

Serbia va mai disputa două meciuri de pregătire până la debutul la turneul final din Germania, cu Austria (4 iunie) şi Suedia (8 iunie), ambele în deplasare.

Serbia este la prima calificare din istoria sa la un Campionat European după destrămarea Iugoslaviei („plavii” au jucat două finale ale Campionatului European, în 1960 şi 1968).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 25 mai 2016, când Serbia a câştigat pe teren propriu cu Cipru, scor 2-1 (are patru succese şi un egal în cele cinci meciuri directe de până acum, toate amicale).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Cipru - Serbia.

Cipru - Serbia

2
Cotă

1,33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol