CSM Bucureşti - Krim Ljubljana, meci contând pentru manşa a doua a play-off-ului pentru sferturile de finală din Liga Campionilor, este programat, duminică, 24 martie, de la ora 17:00, la Sala Polivalentă, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de handbalFoto: George Tsartsianidis | Dreamstime.com

CSM Bucureşti este mare favorită la victorie şi la calificarea în sferturile de finală din EHF Champions League, mai ales după ce, în prima manşă, s-a impus pe terenul celor de la Krim Ljubljana, scor 30-24.

Câştigătoarea „dublei” dintre CSM Bucureşti şi Krim Ljubljana va juca în sferturile de finală ale EHF Champions League cu Metz (27/28 aprilie – turul acasă şi 4/5 mai – returul în deplasare).

CSM Bucureşti a terminat pe locul 4 în Grupa A (din care Gyor şi Odense s-au calificat direct pentru sferturile de finală), în care a înregistrat opt victorii, un rezultat de egalitate şi patru înfrângeri.

Cristina Neagu, vedeta campioanei României, ocupă locul 4 în ierarhia celor mai bune marcatoare ale competiţiei, cu 89 de goluri din 144 de aruncări la poartă (lideră este Valeria Maslova, de la Brest, cu 93 de goluri din 154 de aruncări la poartă).

În Liga Florilor (campionatul intern), echipa antrenată de Adrian Vasile este lider după 19 etape, cu 54 de puncte, cu şase mai multe decît a doua clasată, Gloria Bistriţa („tigroaicele” au 18 succese şi un singur eşec, 28-30 cu Rapid); de asemenea, CSM Bucureşti este calificată şi în semifinalele din Cupa României.

CSM Bucureşti a câştigat o dată Liga Campionilor, în 2016, după 27-21 în semifinale cu Vardar şi 29-26 în finală cu Gyor (22-22 după 60 de minute, 25-25 după 70 de minute - prelungiri - şi 4-1 la loviturile de la 7 metri); româncele au mai terminat de două ori pe locul 3, în 2017 şi 2018, iar de atunci n-au mai ajuns în Final 4).

Krim Ljubljana a terminat pe locul 5 în Grupa B (din care Metz şi Esbjerg s-au calificat direct pentru sferturile de finală), în care a înregistrat şase victorii, un rezultat de egalitate şi şapte înfrângeri.

Cea mai bună marcatoare a slovenelor în Liga Campionilor este rusoaica Daria Dmitrieva, cu 74 de goluri din 116 aruncări la poartă.

În 1. zenska rokometna liga (campionatul intern), echipa antrenată de Dragan Adzic a câştigat sezonul regulat cu 14 succese din tot atâtea partide disputate şi va începe play-off-ul de pe locul 1, cu 6 puncte (mai sunt calificate Ajdovscina - 4 puncte, Celje - 2 puncte şi Litija - 0 p).

Krim Ljubljana are în plamares două trofee ale EHF Champions League, cucerite în 2001 şi 2003, şi a mai pierdut alte trei finale în 1999, 2004 şi 2006.

Cele două echipe s-au întâlnit de opt ori în ultimii ani: CSM Bucureşti are cinci victorii, un meci s-a încheiat la egalitate, în timp ce Krim Ljubljana s-a impus de două ori.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul CSM Bucureşti - Krim Ljubljana.

CSM Bucureşti - Krim Ljubljana 1

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Sursa foto: Dreamstime