Manchester United - Liverpool, meci contând pentru sferturile de finală din Cupa Angliei, este programat, duminică, 17 martie, de la ora 17:30, pe Old Trafford, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester United, care speră să salveze sezonul cu singurul trofeu pentru care mai este în cursă, şi Liverpool, aflată într-o formă impresionantă, se întâlnesc într-una dintre cele mai tari partide ale sferturilor de finală din Cupa Angliei (se joacă o singură manşă).

Manchester United a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut de Wigan, echipă din League One (liga a treia), scor 2-0, în turul al treilea, de Newport County, echipă din League Two (liga a patra), scor 4-2, în 16-imile de finală, şi de Nottingham Forest, scor 1-0, în optimile de finală, toate meciurile fiind disputate în deplasare.

În Premier League, echipa lui Erik ten Hag este pe locul 6 după 28 de etape, cu 47 de puncte, iar în cea mai recentă partidă oficială s-a impus pe teren propriu, în campionat, scor 2-0 cu Everton.

Manchester United a câştigat de 12 ori Cupa Angliei, ultima dată în 2016, scor 2-1 după prelungiri într-o finală cu Crystal Palace, şi a mai pierdut de alte nouă ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în ediţia precedentă, 2022-2023 (scor 1-2 cu Manchester City).

Liverpool s-a calificat în sferturile de finală din FA Cup după ce a trecut în turul al treilea de Arsenal, în deplasare, scor 2-0, în 16-imile de finală de Norwich, echipă din Championship (liga a doua), pe teren propriu, scor 5-2, şi în optimile de finală de Southampton, echipă din Championship (liga a doua), tot acasă, scor 3-0.

În Premier League, echipa lui Jurgen Klopp ocupă locul 2, cu 64 de puncte, tot atâtea câte are şi liderul Arsenal şi cu unul mai mult decât Manchester City, cu care a remizat pe teren propriu în cel mai recent meci disputat în campionat, scor 1-1 (în ultima partidă oficială, Liverpool a trecut acasă cu 6-1 de Sparta Praga în manşa a doua a optimilor de finală din Europa League).

Atenţie, Liverpoool a câştigat deja un trofeu în acest sezon, EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după o finală cu Chelsea disputată pe 25 februarie, scor 1-0 după prelungiri!

Liverpool a cucerit de opt ori Cupa Angliei, ultima oară în 2022, după o finală cu Chelsea, scor 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 6-5 după executarea loviturilor de departajare, şi a mai pierdut de alte şapte ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2012, scor 1-2 cu Chelsea.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat pe 17 decembrie 2023 în turul actualei ediţii din Premier League, Liverpool şi Chelsea au remizat pe Anfield, scor 0-0 (returul este programat pe 7 aprilie, pe Old Trafford).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Manchester United - Liverpool.

Manchester United - Liverpool


X2
Cotă

1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol