Rapid - Farul, meci contând pentru etapa 1 a play-off-ului din campionatul României, este programat, vineri, 15 martie, de la ora 20:30, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid porneşte cu prima şansă în faţa celor de la Farul în partida care deschide play-off-ul din SuperLiga, atât prin prisma clasamentului, cât şi a formei din ultima perioadă.

Rapid este pe locul 2, cu 28 de puncte, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în precedentele cinci etape din campionat, iar în ultima partidă a sezonului regulat, considerată a fi fost disputată pe teren propriu, s-a impus cu 4-0 pe Arena Naţională în faţa lui FCSB (liderul intră în play-off cu 32 de puncte).

De menţionat că Rapid a câştigat şapte din cele nouă meciuri disputate în SuperLiga în 2024, celelalte două fiind un egal şi o înfrângere (a intrat în play-off cu cel mai bun atac din sezonul regulat, 55 de goluri)!

În meciurile disputate acasă în această ediţie de campionat, echipa antrentă de Cristiano Bergodi a bifat 10 succese, două remize şi trei eşecuri (a câştigat toate cele cinci meciuri de acasă din acest an, marcând de 16 ori), iar golgheterul ei este Albion Rrahmani, cu 13 reuşite în SuperLiga.

„Meciul cu Farul va fi dificil, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”, a declarat Cristiano Bergodi.

Farul ocupă locul 5, cu 22 de puncte, şi vine după o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci partide din SuperLiga, iar, în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Botoşani, ultima clasată, scor 0-0.

Atenţie, Farul are doar un succes în ultimele şapte etape, iar în rest a înregistrat patru rezultate de egalitate şi trei înfrângeri (este echipa din play-off cu cele mai multe goluri primite în sezonul regulat, 38)!

În partidele disputate în deplasare în acest sezon din SuperLiga, echipa antrenată de Gică Hagi a bifat şase succese, trei remize şi şase eşecuri (a înscris de doar două ori în ultimele patru deplasări), iar cel mai bun marcator ei în campionat este Ionuţ Larie, cu şapte goluri.

„Obiectivul nostru e să încercăm să intrăm în cupele europene. I-am bătut anul trecut, dar ce a fost, a fost! Acum, Rapid a bătut FCSB cu 4-0”, a declarat Gică Hagi.

În meciurile din sezonul regulat al ediţiei 2023-2024 din SuperLiga, Rapid s-a impus în tur, acasă, în faţa celor de la Farul, pe 23 august 2023, scor 3-1 (Emmers 34, Dugandzic 38, Al. Ioniţă 88 / Mazilu 79), pentru ca, în retur, la Ovidiu, pe 20 decembrie 2023, cele două echipe să termine la egalitate, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Rapid - Farul.

Rapid - Farul PsF1


Cotă 1,45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol