Chelsea - Newcastle, meci contând pentru etapa a 28-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 11 martie, de la ora 22:00, pe Stamford Bridge din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Chelsea şi Newcastle, două dintre echipele care au dezamăgit în acest sezon, vecine în zona de mijloc a clasamentului, încheie etapa a 28-a din Premier League cu o partidă în care miza o reprezintă doar orgoliile miliardarilor care le deţin, americanul Todd Boehly şi, respectiv, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

Chelsea este pe locul 11, cu 36 de puncte, şi vine după o victorie, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci etape din campionat, iar în cea mai recentă dintre ele a remizat pe terenul rivalei londoneze Brentford, scor 2-2.

În acest interval, echipa lui Mauricio Pochettino a pierdut finala EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), scor 0-1 după prelungiri cu Liverpool, pe Wembley (Londra), şi a trecut două tururi în FA Cup (Cupa Angliei), 3-1 în deplasare cu Aston Villa şi 3-2 acasă cu Leeds, echipă din Championship (liga a doua), reuşind calificarea în sferturile de finală ale competiţiei (o va întâlni pe Leicester, pe teren propriu, pe 17 martie).

În meciurile disputate acasă în acest sezon din Premier League, Chelsea a bifat cinci succese, trei remize şi patru eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Cole Palmer, cu 10 goluri.

Newcastle ocupă locul 10, cu 40 de puncte, şi vine după două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Wolverhampton, scor 3-0.

În această perioadă, echipa lui Eddie Howe a evoluat în FA Cup (Cupa Angliei), 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 la penalty-uri pe terenul lui Blackburn, echipă din Championship (liga a doua), reuşind calificarea în sferturile de finală ale competiţiei (va juca în deplasare cu Manchester City, pe 16 martie).

Newcastle are trei succese, două remize şi opt eşecuri în partidele disputate în deplasare în acest campionat, iar cel mai bun marcator al echipei este Alexander Isak, cu 11 reuşite în Premier League.

În meciul tur, disputat pe 25 noiembrie 2023, Newcastle s-a impus în faţa lui Chelsea cu 4-1, după golurile marcate de Isak (13), Lascelles (60), Joelinton (61) şi Gordon (83), respectiv, Sterling (23).

Ultima confruntare directă a avut loc pe 19 decembrie 2023, în sferturile de finală din EFL Cup (Cupa Ligii), Newcastle - Chelsea 1-1 după 90 de minute, 2-4 la penalty-uri (nu s-au jucat prelungiri).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Chelsea - Newcastle.

Chelsea - Newcastle 1X

Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol