Liverpool - Manchester City, meci contând pentru etapa a 28-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 10 martie, de la ora 17:45, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool şi Manchester City, două echipe aflate în formă maximă şi care domină autoritar de câţiva ani toate competiţiile interne, se întâlnesc în derby-ul Angliei, într-o partidă a etapei a 28-a din Premier League.

Liverpool este pe locul 2, cu 63 de puncte, la unul singur în spatele lui Arsenal, care a preluat fotoliul de lider după ce a jucat deja în această rundă (2-1 acasă cu Brentford), şi cu unul peste Manchester City, şi vine după patru victorii consecutive în Premier League, serie începută după o înfrângere pe terenul „tunarilor” (1-3), iar în etapa precedentă s-a impus în deplasare, în faţa lui Nottingham Forest, scor 1-0.

În acest interval, echipa lui Jurgen Klopp a câştigat EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după o finală cu Chelsea (scor 1-0 după prelungiri) şi s-a calificat în sferturile de finală din FA Cup, după 3-0 acasă cu Southampton, echipă din Championship (liga a doua), iar în ultimul meci oficial s-a impus cu 5-1 pe terenul celor de la Sparta Praga, în prima manşă a optimilor de finală din Europa League.

Liverpool este lider într-o ierarhie a partidelor disputate acasă în acest campionat, cu 35 de puncte acumulate după 11 succese şi două remize (doar Manchester City mai este neînvinsă pe teren propriu), iar golgheterul echipei este Mohamed Salah, cu 15 reuşite în Premier League.

Manchester City ocupă locul 3, cu 62 de puncte, la două în urma lui Arsenal şi cu unul mai puţin ca Liverpool, şi vine după patru victorii şi un rezultat de egalitate înregistrate în ultimele cinci etape din campionat, iar în cea mai recentă a câştigat acasă derby-ul local cu Manchester United, scor 3-1.

La rândul ei, în această perioadă, echipa lui Pep Guardiola s-a calificat în sferturile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), după ce a trecut cu 6-2 în deplasare de Luton Town, dar şi în sferturile de finală din Champions League, după ce s-a impus cu 3-1 pe teren propriu în faţa celor de la Copenhaga (scor 6-2 la general), în manşa a doua a optimilor de finală ale competiţiei.

Manchester City are nouă succese, o remiză şi trei eşecuri în partidele disputate în deplasare în actuala ediţie din Premier League, iar golgheterul echipei şi al campionatului este Erling Haaland, cu 18 goluri („cetăţenii” au câştigat toate meciurile jucate pe teren străin în 2024).

De menţionat că aceasta va fi a 30-a întâlnire directă Klopp - Guardiola, iar palmaresul este echilibrat, germanul câştigând de 12 ori şi spaniolul de 11 (şase dispute s-au încheiat la egalitate).

În meciul tur, disputat pe 25 noiembrie 2023, Manchester City a remizat pe teren propriu cu Liverpool, scor 1-1, după golurile marcate de Haaland (27), respectiv, Alexander-Arnold (80).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Liverpool - Manchester City.

Liverpool - Manchester City
X2
Cotă
1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol