Real Socidead - PSG, meci contând pentru manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 5 martie, de la ora 22:00, pe Estadio de Anoeta din San Sebastian, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Real Sociedad are şanse infime nu doar la calificare, dar şi la victorie, în faţa unui PSG mult mai valoros, care s-a şi impus, de altfel, în partida tur, de pe Parc des Princes din Paris, scor 2-0 (Mbappe 58, Barcola 70).

Real Sociedad s-a calificat în optimile de finală din Champions League după ce a câștigat surprinzător Grupa D a competiţiei, după următoarele rezultate: 1-1 (a) şi 0-0 (d) cu Inter, 2-0 (d) şi 0-0 (a) Salzburg, 1-0 (d) şi 3-1 (a) cu Benfica.

În LaLiga, echipa antrenată de Imanol Alguacil este pe locul 7 după 27 de etape, cu 40 de puncte, la 15 distanţă de poziţiile de Liga Campionilor, şi vine după o înfrângere, 2-3 în campionat, în deplasare, cu Sevilla (bascii au doar două victorii în ultimele zece meciuri oficiale, iar acasă n-au mai câştigat de şapte partide, ultimele trei fiind pierdute).

Cea mai mare perfomanţă a lui Real Sociedad în această competiţie este semifinala disputată în ediţia 1982-1983 (sub numele de Cupa Campionilor Europeni) şi pierdută în faţa lui Hamburg, echipă care avea să cucerească apoi trofeul (în noul format a mai disputat o optime de finală în sezonul 2003-2004, când a cedat în faţa lui Lyon).

PSG a ajuns cu mari emoţii în această fază din Liga Campionilor, după ce a terminat pe locul 2 în Grupa F, graţie unui rezultat de egalitate obţinut în ultimul meci pe terenul celor de la Borussia Dortmund; iată ce rezultate a înregistrat campioana Franţei: 2-0 (a) şi 1-1 (d) cu Borussia Dortmund, 1-4 (d) şi 1-1 (a) cu Newcastle United, 3-0 (a) şi 1-2 (d) cu AC Milan.

În Ligue 1, PSG este lider după 24 de etape, cu 55 de puncte, cu nouă mai multe decât a doua clasată, Brest, iar în cel mai recent meci oficial a remizat în deplasare, în campionat, pe terenul celor de la Monaco, scor 0-0 (parizienii sunt neînvinşi de aproape patru luni, mai precis de pe 7 noiembrie 2023, când cedau pe terenul lui Milan, scor 1-2).

Cea mai mare performanţă a lui PSG în Champions League este finala disputată în sezonul 2019-2020, pierdută în faţa lui Bayern Munchen, scor 0-1 la Lisabona (a mai disputat o semifinală, în ediţia 2020-2021, fiind eliminată de Manchester City).

Cu excepţia meciului din tur, PSG şi Real Sociedad nu s-au mai întâlnit niciodată în istorie, astfel că această „dublă” din optimile de finală ale ediţiei 2023-2024 din Liga Campionilor reprezintă prima confruntare directă dintre cele două echipe.

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Real Sociedad - PSG.

Real Sociedad - PSG
X2
Cotă
1,55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol