Nottingham Forest - Liverpool, meci contând pentru etapa a 27-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, de la ora 17:00, pe City Ground, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool este pe val - vine după câştigarea EFL Cup, iar în campionat este lider - dar o aşteaptă un program infernal, mai ales că lista indisponibililor este impresionantă, iar primul test îl va da pe terenul lui Nottingham Forest (aflată în luptă pentru evitarea retrogradării), într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 27-a din Premier League.

Nottingham Forest este pe locul 17, cu 24 de puncte, cu patru peste poziţiile retrogradabile (18-20), şi vine după o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, scor 2-4 cu Aston Villa.

În cel mai recent meci oficial, disputat la mijlocul acestei săptămâni, echipa lui Nuno Espirito Santo a piedut pe teren propriu în faţa lui Manchester United, în optimile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), scor 0-1.

În partidele disputate acasă în acest campionat, „pădurarii” au bifat patru succese, trei remize şi şase eşecuri, iar golgheterul echipei este Chris Wood, cu opt reuşite în Premier League (acesta este accidentat şi n-a mai jucat de şase etape).

Atenţie, Nottingham Forest este acuzată de încălcarea fair-play-ului financiar şi ar putea primi o penalizare de puncte care ar duce echipa pe locurile retrogradabile!

Liverpool ocupă locul 1, cu 60 de puncte, cu unul peste Manchester City şi cu două mai multe ca Arsenal, şi vine după patru victorii şi o înfrângere bifate în ultimele cinci etape din Premier League, în cea mai recentă dintre ele reuşind să se impună acasă în faţa celor de la Luton Town cu 4-1.

Duminica trecută, echipa lui Jurgen Klopp a câştigat EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după 1-0 într-o finală cu Chelsea disputată la Londra, pe Wembley, iar la mijlocul acestei săptămâni a trecut de Southampton (liga a doua) cu 3-0, pe teren propriu, în optimile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), urmând să joace în sferturile de finală ale competiţiei, în deplasare, cu Manchester United.

Liverpool are şapte succese, patru egaluri şi două eşecuri în partidele disputate în deplasare în actuala stagiune din Premier League, iar cel mai bun marcator al echipei este Mohamed Salah, cu 15 goluri în campionat.

De menţionat că Liverpool are 12 jucători accidentaţi sau incerţi: Salah, Szoboszlai, Endo, Darwin Nunez, Matip, Jones, Alexander-Arnold, Alisson, Diogo J, Gravenberch, Thiago şi Bajcetic, fiind de aşteptat ca Jurgen Klopp să apeleze din nou la tineri din academie!

În meciul din tur, disputat pe 29 octombrie 2023, Liverpool s-a impus pe Anfield în faţa lui Nottingham Forest cu 3-0, după golurile marcate de Diego J. (31), Darwin Nunez (35) şi Salah (77).

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Nottingham Forest - Liverpool.

Nottingham Forest - Liverpool


2
Cotă

1,53

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol