Liverpool - Southampton, meci contând pentru optimile de finală din Cupa Angliei, este programat, miercuri, 28 februarie, de la ora 22:00, pe Anfield Road, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool, care luptă pentru titlul de campioană, şi Southampton, aflată în cursa de revenire în Premier League, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale optimilor de finală din FA Cup.

Liverpool a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut în turul al treilea de Arsenal, în deplasare, scor 2-0, pentru ca în 16-imile de finală să o elimine pe Norwich, echipă din Championship (liga a doua), pe teren propriu, scor 5-2.

În Premier League, echipa lui Jurgen Klopp este pe locul 1 după 26 de etape, cu 60 de puncte, cu unul mai mult decât Manchester City şi cu două peste Arsenal, iar în cel mai recent meci oficial s-a impus în faţa lui Chelsea, scor 1-0 după prelungiri (gol marcat de Van Dijk în minutul 119), în finala EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), câştigând trofeul pentru a 10-a oară în istoria clubului.

Liverpool a cucerit de opt ori Cupa Angliei, ultima oară în 2022, după o finală cu Chelsea, scor 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 6-5 la penalty-uri, şi a mai pierdut de alte şapte ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2012, scor 1-2 cu Chelsea.

Southampton s-a calificat în optimile de finală din Cupa Angliei după ce a eliminat-o în turul al treilea pe Walsall, echipă din League Two (liga a patra), pe teren propriu, scor 4-0, iar în 16-imile de finală a trecut de Watford, echipă din Championship (liga a doua), după 1-1 în deplasare şi 3-0 pe teren propriu la rejucarea partidei.

Echipa antrenată de Russel Martin ocupă locul 4 în Championship (liga a doua) după 34 de etape, cu 67 de puncte, la cinci distanţă de poziţiile direct promovabile (1 şi 2; locurile 3-6 vor disputa un play-off eliminatoriu a cărui câştigătoare va accede în Premier League), iar în cea mai recentă partidă oficială a pierdut în campionat, acasă, 1-2 cu Millwall.

Southampton are în palmares un trofeu al FA Cup, cucerit în 1976, după o finală cu Manchester United, scor 1-0, şi a mai pierdut de alte trei în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2003, scor 0-1 cu Arsenal.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul trecut din Premier League, când Liverpool s-a impus acasă în faţa lui Southampton, în tur, cu 3-1, pentru ca, în retur, în chiar ultima etapă, să se consemneze o remiză spectaculoasă, scor 4-4.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Liverpool - Southampton.

Liverpool - Southampton 1

Cotă 1,57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol