Luton Town - Manchester City, meci contând pentru optimile de finală din Cupa Angliei, este programat, marţi, 27 februarie, de la ora 22:00, pe Kenilworth Road, şi va fi transmis de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Luton Town, aflată în luptă pentru evitarea retrogradării, şi Manchester City, cu şanse mari de a cuceri al patrulea titlu consecutiv şi deţinătoarea la zi a Cupei Angliei, se întâlnesc într-una dintre cele mai dezechilbrate partide ale optimilor de finală din FA Cup.

Luton Town a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut în turul al treilea de Bolton, echipă din Ligue One (liga a treia), 0-0 acasă şi, la rejucare, 2-1 în deplasare, iar în 16-imile de finală s-a impus pe terenul celor de la Everton cu 2-1.

În campionat, echipa lui Rob Edwards ocupă locul 18 după 26 de etape, cu 20 de puncte (are un meci mai puţin disputat), la unul distaţă de Everton, care este pe 17, ultimul care asigură menţinerea în Premier League, iar în cea mai recentă etapă a pierdut în deplasare, în faţa lui Liverpool, scor 1-4 (are trei înfrângeri consecutive înaintea meciului cu Manchester City).

Cea mai mare performanţă a lui Luton Town în Cupa Angliei este finala disputată în ediţia 1958-1959, scor 1-2 cu Nottingham Forest.

Manchester City s-a calificat în optimile de finală din FA Cup după ce a trecut de Huddersfield, echipă din Championship (liga a doua), scor 5-0 pe teren propriu, în turul al treilea, şi de Tottenham, scor 1-0 în deplasare, în 16-imile de finală ale competiţiei.

În Premier League, echipa lui Pep Guardiola este pe locul 2 după 26 de etape, cu 59 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul Liverpool şi tot cu unul peste a treia clasată, Arsenal, şi vine după o victorie în cea mai recentă rundă din campionat, 1-0 în deplasare cu Bournemouth (nu a pierdut nici un meci în 2024, în toate competiţiile).

Manchester City a câştigat de şapte ori FA Cup, ultima oară în ediţia trecută, 2022-2023, scor 2-1 în finala cu Manchester United, şi a piedut de alte cinci ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în ediţia 2012-2013 (0-1 cu Wigan).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în actuala stagiune din Premier League, pe 10 decembrie 2023, când „cetăţenii” s-au impus pe terenul celor de la Luton Town cu 2-1, după golurile marcate de Bernardo Silva (62) şi Jack Grealish (65), respectiv, Elijah Adebayo (45+2).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Luton Town - Manchester City.

Luton Town - Manchester City

2
Cotă

1,33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol