Dinamo - Oţelul, meci contând pentru etapa a 26-a din campionatul României, este programat, duminică, 18 februarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo, aflată în revenire de formă, şi Oţelul, care n-a renunţat la lupta pentru un loc în play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide ale etapei a 26-a din SuperLiga.

Dinamo este pe locul 16, ultimul, cu 19 puncte, la opt distanţă de poziţiile de baraj, şi vine după două victorii şi trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul campioanei en-titre, Farul, cu 2-0.

A fost primul succes al echipei antrenate de Zeljko Kopic în 2024, după trei eşecuri consecutive, dar Dinamo a strâns doar trei victorii în ultimele 11 partide din SuperLiga (celelalte opt au fost înfrângeri) şi are în continuare cel mai slab atac din campionat, cu doar 17 goluri marcate în 25 de etape.

Dinamo este ultima şi într-o ierarhie a meciurilor disputate pe teren propriu în acest sezon din SuperLiga, cu doar nouă puncte acumulate după două victorii, trei rezultate de egalitate şi şapte înfrângeri, iar golgheterii echipei sunt Goncalo Gregorio şi Dennis Politic, fiecare cu câte cinci reuşite în campionat.

„Cu energie şi un moral bun o primim pe Oţelul, o echipă bună, cu idei clare despre cum să joace. Sunt buni în dueluri, acoperă bine terenul. Ne aşteaptă un meci dificil, vom face totul pentru a obţine cele trei puncte în faţa suporterilor noştri”, a declarat Zeljko Kopic.

Oţelul ocupă locul 11, cu 31 de puncte, la patru distanţă de Petrolul, care este pe 6, dar a jucat deja în această rundă, şi are o victorie, două remize şi două înfrângeri în ultimele cinci etape din SuperLiga, iar în runda precedentă s-a impus pe teren propriu, scor 1-0 cu FCU 1948 Craiova.

A fost prima victorie din 2024 şi pentru echipa antrenată de Dorinel Munteanu, care nu mai câştigase de cinci etape, mai precis din 17 decembrie 2023, când s-a impus pe terenul lui U Cluj cu 1-0.

De altfel, Oţelul este una dintre cele mai eficiente echipe în deplasare, de unde s-a întors în acest campionat cu 19 puncte (faţă de doar 12 cucerite pe teren propriu), după patru succese, şapte egaluri şi un singur eşec, iar cel mai bun marcator al echipei este Alexandru Pop, cu nouă goluri în SuperLiga.

„Putem spune că este o finală, una dintre cele cinci. Nu am abandonat ideea de a juca în play-off. Mergem cu foarte mare încredere după victoria cu FCU 1948 Craiova”, a declarat Dorinel Munteanu.

În meciul din tur, disputat pe 29 septembrie 2023, Oţelul s-a impus la Galaţi în faţa lui Dinamo cu 1-0, după autogolul lui N. Roşu (37); cele două echipe s-au întâlnit apoi în Cupa României, pe 7 decembrie 2023, când au remizat în Capitală, scor 3-3 (Bena 22, Amzăr 65, Gregorio 84, respectiv, Teles 25, Bena 53a, Cisse 57).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Dinamo - Oţelul.

Dinamo - Oțelul


1X
Cotă

1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol